«Όλοι αυτοί που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία, να επιβάλουν τις θέσεις τους και τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, πλησιάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την 75η επέτειο του ΟΗΕ.
«Ως ανθρωπότητα, αντιμετωπίζουμε πολλές σημαντικές προκλήσεις που επηρεάζουν την υγεία, την οικονομία, την κοινωνική ειρήνη και το μέλλον, και τώρα την πανδημία του κορωνοϊού.
Αντιμετωπίζουμε μια εικόνα όπου 170 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο είναι σε άμεση ανάγκη βοήθειας και προστασίας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Επιπλέον, έκανε αναφορές στην πείνα και στον εκτοπισμό ανθρώπων λόγω συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.
Ακόμα, ζήτησε μεταρρυθμίσεις για έναν αποτελεσματικό και δίκαιο οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς καταλόγισε αποτυχία στη σταθερότητα σε πολλές περιοχές.
«Ειδικά στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Υεμένη και το Αφγανιστάν, παρά τα ιδανικά, τα Ηνωμένα Έθνη δεν κατάφεραν να προλάβουν συγκρούσεις ή να τερματίσουν αυτές που ήδη ξεκίνησαν», δήλωσε.