Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ” – FRONTEX

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Oι δυνάμεις της Frontex, θα παραμείνουν στην περιοχή του Έβρου “Όσο χρειαστεί”, ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές δυνάμεις στη διαφύλαξη των συνόρων, διαμηνύει ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

“Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές Αρχές για να προετοιμάσουμε την εφαρμογή αυτού του νέου σχεδίου επιστροφής μεταναστών”, τονίζει ο Λεζερί υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στον Έβρο είναι ασταθής.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex, χρειάστηκαν προστασία με κράνη για να αποφύγουν τι πέτρες που έπεφτουν πάνω τους τακτικά.

Ο Φαμπρίς Λεζερί σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου, διαμηνύει ότι απαιτείται εγρήγορση, παρότι παρατηρείται τελευταίως πτώση στις αφίξεις, καθώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον Λεζερί, στο μέλλον η Frontex, θα βασίζεται σε 10.000 συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες για να βοηθήσουν τις εθνικές Αρχές με τον έλεγχο των συνόρων και τη διαχείριση της μετανάστευσης. 

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρόσληψης 700 συνοριοφυλάκων», όπως είπε.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα