Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Θα εξαλειφθούν όλοι»: Ρωσικό τελεσίγραφο για Μαριούπολη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Tελεσίγραφο να παραδοθούν έλαβαν από τη Ρωσία τα ουκρανικά στρατεύματα της Μαριούπολης, σύμφωνα όμως με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το τελεσίγραφο αγνοήθηκε πλήρως.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση, στους περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες στο εργοστάσιο Azovstal «προσφέρθηκε να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν για να σώσουν τη ζωή τους».

«Ωστόσο, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με την παρακολούθηση των ασυρμάτων, απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για παράδοση», υποστήριξε το υπουργείο.

Προσθέτει επίσης πως υπάρχουν έως και 400 ξένοι μισθοφόροι που εντάχθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις παγιδευμένοι στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων Ευρωπαίων και Καναδών. «Σε περίπτωση περαιτέρω αντίστασης, θα εξαλειφθούν όλοι,» δηλώνουν οι Ρώσοι.

Νωρίτερα την Κυριακή, σύμβουλος του δημάρχου Μαριούπολης ανακοίνωσε και επίσημα την απόρριψη του τελεσίγραφου.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό πολιορκία για περισσότερο από ένα μήνα, με μεγάλες απώλειες και μεγάλο μέρος της πόλης να έχει καταστραφεί από βομβαρδισμούς.

Διαβάστε ακόμα: Πυρά στον Έβρο: Τι ανακοίνωσε η αστυνομία – NEMESIS HD

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο...

Διαβάστε ακόμα