Connect with us

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΞΑΝΑ” – ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΙΓΙΕΦ

Published

on

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev εξέφρασε την ενόχλησή του για τις επισκέψεις των Αρμενίων αξιωματούχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προειδοποιώντας το Ερεβάν ότι αν συνεχιστούν οι επισκέψεις, θα μπορούσε να υπάρξει στρατιωτική απάντηση από το Αζερμπαϊτζάν.

«Ενημερώθηκα ότι ο Αρμένιος Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Χανκέντι (Στεπάνακερτ). Τι κάνετε εκεί; Η Αρμενία δεν πρέπει να ξεχάσει τον πόλεμο. Θυμηθείτε ότι η σιδερένια γροθιά παραμένει στη θέση της. Αυτές οι επισκέψεις πρέπει να τελειώσουν. Σας προειδοποιούμε ότι εάν γίνουν ξανά τέτοιες προκλητικές κινήσεις, η Αρμενία θα το μετανιώσει ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Αλίγιεφ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Αζέρο πρόεδρο, όλες οι μελλοντικές επισκέψεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από οποιονδήποτε ξένο υπήκοο θα πρέπει να εγκρίνονται από το Μπακού.

«Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει αυτήν την περιοχή ως αναπόσπαστο τμήμα του Αζερμπαϊτζάν. Κανένας ξένος πολίτης δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτήν τη ζώνη χωρίς την άδειά μας.

Κανένας διεθνής οργανισμός, εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό, δεν μπορεί να ταξιδέψει εκεί. Τους προειδοποιήσαμε πρώτα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, η προειδοποίηση θα έρθει με άλλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Yπογράφηκε η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ

Published

on

Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν δεσμεύτηκαν να αλληλοϋποστηριχθούν σε σχέση με τις εδαφικές αξιωσεις που έχει ο καθένας τους στην Κύπρο, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στο Κασμίρ αντίστοιχα, ανέφερε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Η νέα συμφωνία, γνωστή ως Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ, που υπογράφηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τους ομολόγους από το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν,θα επιδιώξει επίσης να εμβαθύνει τους πολιτικούς, οικονομικούς και αμυντικούς δεσμούς των τριών κρατών.

Και οι τρείς χώρες εμπλέκονται σε εδαφικές διαμάχες σε περιοχές όπου το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις κλιμακώνονται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία εξελήχθηκε σε πόλεμο που διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. Την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν καταδίκασε μεγάλο μέρος την διεθνούς κοινότητας, παρ’ όλ’ αυτά όμως κατάφερε να προσαρτήσει σημαντικό κομμάτι της περιοχής, κυρίως λόγω της μεγάλης στρατιωτικής υποστήριξης που έλαβε από την Τουρκία.

Η Τούρκία ενεπλάκη ενεργά στον πόλεμο καθώς προμήθευσε συνεχώς το Αζερμπαϊτζάν με drones, στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύριους μισθοφόρους. Παράλληλα, έκανε προσπάθιες να ανοίξει κι άλλο μέτωπο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματά μας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο Κασμίρ επίσης τον τελευταίο καιρό έχει τεταθεί σημαντικά το κλίμα ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, με τη Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ εκφράστηκε αλληλεγγύη στις προσπάθειες των Αζέρων για «ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των απελευθερωμένων περιοχών του Αζερμπαϊτζάν». Η συμφωνία ζητά επίσης μια «ρεαλιστική και αμοιβαία συμφωνημένη» λύση στα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν «εξέφρασαν επίσης τη βαθιά ανησυχία τους για τις μονομερείς ενέργειες της 5ης Αυγούστου του 2019», αναφερόμενοι στην απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ. Η κίνηση αυτή μείωσε σημαντικά την αυτονομία της περιοχής, η οποία διεκδικείται και από το Πακιστάν.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ θα επιδιώξει την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και της καταπίεσης των Μουσουλμάνων.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Απειλή Ερντογάν προς τον Αρμένικο στρατό για το Αρτσάχ

Published

on

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Πέμπτη τις Αρμενικές δυνάμεις στην περιοχή του Καραμπάχ για τυχόν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Σε ομιλία που απηύθηνε τηλεφωνικώς στο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό που παρίσταται στο Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο του Κοινού Ρωσο-τουρκικού Κέντρου επιτήρησης της εκεχειρίας, στο Αρτσάχ, ο Ερντογάν είπε:

“Συμβουλεύω τις Αρμενικές δυνάμεις να αποφύγουν το λάθος της συμμετοχής σε δραστηριότητες που παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός.”

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την παρουσία του τουρκικού στρατού στο Αζερμπαϊτζάν, χαρακτηρίζοντάς το “ένδειξη του επιπέδου των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών”.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα της Τουρκίας ότι το κοινό κέντρο με τη Ρωσία θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα συνεχίζει να υποστηρίζει το Μπακού σε όλα τα επίπεδα.

“Ο τουρκικός στρατός εκτελεί όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε πολλές χώρες του κόσμου: από τη Σομαλία στο Κοσσυφοπέδιο, από το Αφγανιστάν στο Κατάρ, και από τη Συρία στη Λιβύη, και θα ήθελα να ευχηθώ επιτυχία στον στρατό μας που συμβάλλει ειρήνη και σταθερότητα στον κόσμο” πρόσθεσε.

Η Τουρκία παρείχε σοβαρή και εντατική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία έληξε στις 10 Νοεμβρίου με την υπογραφή τριμερούς δήλωσης για την κατάπαυση του πυρός από το Μπακού, το Ερεβάν και τη Μόσχας.

Η δήλωση αυτή προέβλεπε εδαφικές παραχωρήσεις από την Αρμενική πλευρά και ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στη ζώνη των συγκρούσεων και στην περιοχή του Στεπανακερτ.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΑΚΑΡ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: “Μην επισκέπτεστε τα νησιά σας Έλληνες, μας προκαλείτε”

Published

on

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στους αρχηγούς όπλων για τον απολογισμό του έτους αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και δήλωσε πως οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν θα έπρεπε να επισκέπτονται τα εν λόγω νησία.

Συγκεκριμένα δήλωσε «η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και στρατιωτικοποιεί 16 νησιά τα οποία θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης . Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην φτάνει αυτό για να τα ενισχύσουν πάνε και έρχονται σε αυτά και τα επισκέπτονται. Αυτό δεν είναι πρόκληση ή παρενόχληση;»

Επεσήμανε επίσης πως η Ελλάδα φοβάται το διάλογο επειδή ξέρει πως η Τουρκία έχει δίκιο, ενώ χαρακτήρισε βλακώδη και εγωιστικά τα αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας.

Σχετικά με την αποστολή σταρτευμάτων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την κοινή επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός μαζί με τη Ρωσία, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως «Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της λειτουργίας του κοινού κέντρου, οι δικοί μας, ένας στρατηγός και 35 αξιωματικοί θα αναλάβουν υπηρεσία». Ο Ακάρ ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ήδη αναχωρήσει για το Καραμπάχ.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΡ

Published

on

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι η χώρα του έστειλε 60 στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, την Τρίτη, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας, Μπακού και Μόσχας σχετικά με τη δημιουργία ενός κοινού ρωσοτουρκικού κέντρου που θα είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκονται σε εξέλιξη, και ότι “δεν απομένει παρά να επιλυθεί μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις κατασκευαστικές εργασίες και τη στέγαση των μελών της αποστολής”.

Ο Τούρκος υπουργός είπε:

“Οι άνδρες μας θα συνεργαστούν με τους Ρώσους. Όσο για τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, θα συζητήσουμε ξανά το θέμα με τη ρωσική πλευρά”.

Ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα διεξαχθούν υπό την κοινή επίβλεψη “δύο Τούρκων και Ρώσων στρατηγών”, προσθέτοντας ότι 30-60 Τούρκοι στρατιώτες θα συμμετάσχουν άμεσα στην παρακολούθηση της εκεχειρίας στο Καραμπάχ μαζί με τους Ρώσους ομολόγους τους.

Στις 11 Νοεμβρίου, η επικοινωνία των υπουργών Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των δυο πλευρών για τη δημιουργία κοινού κέντρου παρακολούθησης εκεχειρίας στο Καραμπάχ.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ – ΑΖΕΡΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΡΜΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Published

on

Απο τις 11 Δεκεμβρίου, γύρω στις 8:40 μ.m, οι ειδικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν επίθεση στη γραμμή επαφής Artsakh-Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή των χωριών Hin Taghlar και Khtsaberd της περιοχής Hadrut του Artsakh, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Ρωσικες ειρηνευτικές δυνάμεις δεν αναπτύχθηκαν στην περιοχή αυτή της Δημοκρατίας του Artsakh.

Έξι στρατιώτες του Αρτσάχ τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέχισαν τις προκλητικές ενέργειές τους και σήμερα προς την κατεύθυνση των χωριών Μετς Σεν και Χιν Σεν, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

“Ενώ καταδικάζουμε έντονα αυτή την κατάφωρη παραβίαση των δεσμεύσεων της ανώτατης στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της τριμερούς δήλωσης για την παύση των εχθροπραξιών και την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, τονίζουμε ότι οι προαναφερθείσες ενέργειες αποσκοπούν στην υποτίμηση της παρουσίας των ειρηνευτικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ζώνη συγκρούσεων.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, ενώ εμμένει στην παραδοσιακή συμπεριφορά της, ανέλαβε αυτή την πρόκληση εν μέσω της επίσκεψης των συμπροέδρων της Ομάδας μινσκ του ΟΑΣΕ στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα, αυτή η πρόκληση στις προσπάθειες των χωρών συμπρόεδροι της Ομάδας μινσκ του ΟΑΣΕ αποτελεί συνέχεια των πολεμοκάπηλων και απαράδεκτων δηλώσεων των ηγετών της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν που απευθύνονται στον αρμενικό λαό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρέλασης στο Μπακού.

Μια τέτοια συμπεριφορά καταδεικνύει για άλλη μια φορά την επεκτατική πολιτική Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, η οποία εξακολουθεί να υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και απειλεί να επεκταθεί στις γειτονικές περιοχές.

Οι ενέργειες αυτές του Μπακού υπογραμμίζουν περαιτέρω την επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθούν οι συνέπειες της πρόσφατης επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερωσης των εδαφών του Artsakh που εχουν καταληφθεί απο τους Αζέρους και της επιστροφής των Αρμενίων του Αρτσαχ στους τόπους διαμονής τους.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της ατιμωρησίας για τις παραβιάσεις των διεθνών υποχρεώσεών του από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της χρήσης βίας και των συνεπειών τέτοιων ενεργειών, καλούμε τις χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ να αντιμετωπίσουν κατηγορηματικά και με σαφήνεια τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την παραβίαση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός, την άσκηση της πολιτικής εθνικής κάθαρσης και την κατοχή των αρμενικών οικισμών”, καταλήγει η Αρμένικη δήλωση.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Published

on

Οι αρμενικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατήγγειλαν το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός πραγματοποιώντας επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις Αρμένιοι στρατιώτες.

«Στις 11 Δεκεμβρίου, περίπου στις 8:40 μ.μ., ο εχθρός επιχείρησε να επιτεθεί σε μια από τις στρατιωτικές θέσεις του Αρμένικου στρατού», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αναφέροντας πως τραυματίστηκαν 3 έφεδροι στρατιώτες. Το υπουργείο δήλωσε ότι παρά τα τραύματα, οι ζωές των στρατιωτών δεν κινδυνεύουν.

Οι μάχες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για την επικράτηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κατέληξαν στον Νοέμβριο σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπό την αιγίδα της Μόσχας και η οποία σηματοδότησε μια στρατιωτική ήττα της Αρμενίας και σημαντικά εδαφικά κέρδη για το Μπακού.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε την παραβίαση κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή αλλα ανακοίνωσε οτι δυνάμεις του εχουν μπέι στην μέση και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση

Ρωσική ειρηνευτική δύναμη περίπου 2.000 στρατιωτών αναπτύχθηκε στην περιοχή για να επιβλέψει την τήρηση της εκεχειρίας.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ” – ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Published

on

Στο Μπακού βρέθηκε ο Ερντογάν για να γιορτάσει τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απ’ όπου ζήτησε εκ νέου νωρίτερα σήμερα αλλαγή ηγεσίας στην Αρμενία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα χερσαία σύνορά της με την Αρμενία για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αν το Γερεβάν λάβει θετικά μέτρα για την περιφερειακή ειρήνη, προσθέτοντας ότι συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας περιφερειακής συνεργασίας έξι χωρών με τον Αζέρο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η διαφωνία του έγκειται στην ηγεσία της Αρμενίας και όχι στον λαό της. Η Αρμενία θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιφερειακή πλατφόρμα μαζί με την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία εάν συνέβαλε στην περιφερειακή ειρήνη, είπε.

Η Άγκυρα έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την επικράτηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Published

on

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Σάββατο ψήφισμα του γαλλικού κοινοβουλίου για το Καραμπάχ “πλήρη καταστροφή” και επίθεση στα δικαιώματα κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν.

Το Αζερμπαϊτζάν, σύμμαχος της Τουρκίας, δεν επιτέθηκε σε κανέναν ή στη γη του, αλλά απελευθέρωσε τα εδάφη του, τα οποία ήταν υπό την κατοχή της Αρμενίας για σχεδόν τρεις δεκαετίες παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, ανέφερε ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που εκφώνησε στα εγκαίνια ενός αυτοκινητοδρόμου στην ανατολική Τουρκία.

“Η απόφαση που ελήφθη τις προάλλες από το κοινοβούλιο της Γαλλίας, συμπροέδρου του ΟΑΣΕ, αποτελεί πλήρη καταστροφή πέρα από σκάνδαλο”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα αντιδράσει σε αυτή την προσέγγιση που ξεκίνησε από τη Γαλλία, η οποία είναι επικίνδυνη και θα απειλήσει όλα τα κράτη”, δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο γαλλικό ψήφισμα.

Στις 26 Νοεμβρίου, η Γαλλική Γερουσία υπέγραψε ψήφισμα που αναγνωρίζει την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η απόφαση δεν είναι νομικά δεσμευτική, αλλά έχει συμβολική σημασία.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ” – Απάντηση Αζερμπαϊτζάν στη Γαλλία

Published

on

Η Γαλλία θα πρέπει να παραχωρήσει τη Μασσαλία στην Αρμενία εάν είναι τόσο πρόθυμη να τους βοηθήσει, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

“Τι σχέση έχει η Γαλλική Γερουσία με τον σκοπό μας; Εάν είναι τόσο πρόθυμοι, μπορούν να προχωρήσουν και να δώσουν τη Μασσαλία στους Αρμένιους για να εγκαθιδρύσουν εκεί κράτος”, δήλωσε ο Αλίγιεφ.

“Αυτοί που ζουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σήμερα είναι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν. Θα συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλοι θα αποδεχθούν τη νέα αλήθεια για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε ψήφισμα το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως ανεξάρτητη δημοκρατία.

Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε να αφαιρεθεί η Γαλλία από το ρόλο διαμεσολαβητή στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να τιμωρηθεί η Γαλλική Γερουσία για την υιοθέτηση του ψηφίσματος.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προέτρεψε επίσης την κυβέρνησή του να επανεξετάσει τους δεσμούς με το Παρίσι και να απευθύνει έκκληση στον ΟΑΣΕ να ανακαλέσει το ρόλο της Γαλλίας ως συμπροέδρου.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

“ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Η Γαλλία απέρριψε το ψήφισμα της Γερουσίας

Published

on

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία ελέγχει τμήμα της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, παρά το σχετικό ψήφισμα της Γερουσίας, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Γαλλική Γερουσία κατέληξε την Τετάρτη με απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφισμα που καλούσε την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Αρτσάχ. Το έγγραφο, το οποίο είναι φύσει συμβουλευτικό, επικροτήθηκε τόσο από την Αρμενία όσο και από τη Δημοκρατία του Αρτσάχ, αλλά αντιμετώπισε έντονη κριτική από το Αζερμπαϊτζάν.

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που διεξήχθησαν πριν από την ψηφοφορία [στη Γερουσία], ο Υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε τη γαλλική στάση επί του θέματος: Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος την Πέμπτη.

«Σήμερα, πρέπει να επικεντρωθούμε στη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των εκτοπισμένων, που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης στην ομιλία του στη Γερουσία ότι κανένα έθνος δεν είχε αναγνωρίσει μέχρι τώρα το Ναγκόρνο-Καραμπάχ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Ειδήσεις13 ώρες ago

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ: Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το ΝΑΤΟ

Νέα άσκηση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας νότια και ανατολικά της Κρήτης. Το ΓΕΕΘΑ στην ιστοσελίδα...

Ειδήσεις16 ώρες ago

ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: “Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων”

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του, ο υποψήφιος...

Ειδήσεις19 ώρες ago

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ: “Να δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη”

Ο Χαμί Ακσόι επιτέθηκε στην Ελλάδα για τις δηλώσεις Δένδια για Ίμβρο και Τένεδο και την συμβούλευσε “να κοιτάξει τον...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

ΟΡΓΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΕΞ: “Έμεινε μουγγός ενώ μας απειλούσαν οι Τούρκοι”

Έντονη κριτική άσκησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της Βουλής στον Γερμανό...

Ειδήσεις2 ημέρες ago

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Όσο υποστηρίζουν την Χαμάς καμια βελτίωση δεν θα υπάρξει”

Το Ισραήλ διαβίβασε στην Άγκυρα ότι δεν θα υπάρξει καμια αναθέρμανση στις σχέσεις τους έως ότου κλείσει η στρατιωτική πτέρυγα...

Ειδήσεις2 ημέρες ago

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΔΕΝΔΙΑ: Ίμβρος και Τένεδος θα ξανακατοικηθούν από Έλληνες

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τρίτη απηύθηνε έκκληση προς την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας...

Ειδήσεις2 ημέρες ago

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Δηλώσεις απόγνωσης Τσαβούσογλου

Σε νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαβάλλοντας τη χώρα μας σε κοινή συνέντευξη Τύπου...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21