Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

«Θα απαντήσουμε με πολλαπλές ενέργειες»: ΗΠΑ για επίθεση σε βάση στην Ιορδανία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ – Μετά την επίθεση σε βάση των ΗΠΑ στην Ιορδανία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών στρατιωτών, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την απόφασή του σχετικά με την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Το χτύπημα που προκλήθηκε από ομάδα υποστηριζόμενη από το Ιράν και είναι το πρώτο που κόστισε τη ζωή αμερικανών στρατιωτών από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στη σοβαρότητα της κατάστασης, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», υποδηλώνοντας μια προσεκτική προσέγγιση του ζητήματος και πρόθεση αποφυγής κινήσεων που θα μπορούσαν εντείνουν την κατάσταση στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξήγησε την πιθανή αντίδραση των ΗΠΑ, δηλώνοντας: «Είναι πολύ πιθανό αυτό που θα δείτε να είναι μια κλιμακωτή προσέγγιση εδώ, όχι μόνο μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά δυνητικά πολλαπλές ενέργειες». Τα σχόλια του Kirby υποδηλώνουν μια πολύπλευρη στρατηγική με στόχο την υποβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν και την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων.

«Η κατευθυντήρια αρχή είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε τις δυνατότητες που αυτές οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους για να χρησιμοποιήσουν εναντίον των στρατευμάτων μας και των εγκαταστάσεων μας. Ο πρόεδρος θα κάνει ό,τι πρέπει για να προστατεύσει τα στρατεύματά μας και τις εγκαταστάσεις μας και να φροντίσει την εθνική μας ασφάλεια,» πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα