ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΑΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΑΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέφεραν τη στρατιωτική τους βάση από την Ερυθραία σε νέα τοποθεσία στο νοτιότερο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες του Sentinel Hub-2L, τα ΗΑΕ κατασκεύασαν τη βάση στο νησί Myon της Υεμένης στο στενό Bab al-Mandab.

Έρευνα του al-Jazeera ανέφερε ότι τα ΗΑΕ διαλύουν τη στρατιωτική τους βάση στην Ερυθραία και μεταφέρουν τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις στο νησί Myon στην Υεμένη και στη βάση του Sidi Barani στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.

Η έρευνα αναφέρει ότι τα ΗΑΕ μετέφεραν περισσότερα από 1.300 στρατιωτικά οχήματα από τη βάση Assab στην Ερυθραία στο Sidi Barani κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα με τη Λιβύη.

Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι ο αριθμός των οχημάτων στο Sidi Barani ήταν πέντε φορές υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο.

Δορυφορικές εικόνες από το AP επιβεβαίωσαν την εκκένωση της στρατιωτικής βάσης των ΗΑΕ στην Assab της Ερυθραίας.

Η βάση ιδρύθηκε στα τέλη του 2015 για να χρησιμεύσει ως βάση και κέντρο εφοδιασμού για τις δυνάμεις των Εμιράτων που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Share
Translate »