Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΤΑΡΑΧΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΑΤΑΡ: “Καταδικάζουμε την δήλωση Μενέντεζ”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Άγχος και ταραχή προκάλεσε στον Ερσίν Τατάρ η δήλωση του Μενέντεζ οτι θέλει να δεί και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί απο την Κύπρο και προέβη σε δηλώσεις για να “δείξει το πόσο καλές ειναι οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις” για το νησί.

Συγκεκριμένα το πιόνι της Τουρκίας στα Κατεχόμενα δήλωσε: “Οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο νησί για την ειρήνη. Δεν έχουν άλλο σκοπό ή πρόθεση”.

“Η δήλωση ενός γερουσιαστή που ήρθε από τις ΗΠΑ και έλαβε μετάλλιο (απο Ελλάδα και Κύπρο) επειδή ήταν μέλος μιας δραστηριότητας άσκησης πίεσης δεν μας δεσμεύει.

Αυτή η ρητορική είναι εντελώς κενή, αβάσιμη, μακριά από την πραγματικότητα της Κύπρου. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να σεβαστούμε μια τέτοια δήλωση. Την καταδικάζουμε”, δήλωσε ο Τατάρ.

Ακόμα, πρόσθεσε “Η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και η παροχή ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Είναι απαραίτητη και ειναι κόκκινη γραμμή μας”.

Υπενθυμίζουμε οτι ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπόμπ Μενέντεζ αναφέρθηκε κατα την επίσκεψη του στην Κύπρο στις προσπάθειες της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού και δήλωσε ότι οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές τονίζοντας πως στόχος του είναι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα