ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Μην τολμήσετε να μείνετε στην Καμπούλ”

Η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2020 για την αποχώρηση ξένων δυνάμεων, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση της Άγκυρας για φύλαξη και λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αναχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εξέλιξη αυτη διαψεύδει τις ελπίδες της Άγκυρας να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για την φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ ωστε να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων της με την Ουάσινγκτον που ειναι αρκετά τεταμένες από την αγορά των S-400.

“Η Τουρκία ήταν μέρος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ στις 29 Φεβρουαρίου 2020”, δήλωσε ο Σουχάιλ Σαχίν στο Reuters.

“Διαφορετικά θα μας βρούν μπροστά τους. Η Τουρκία είναι μεγάλη Ισλαμική χώρα το Αφγανιστάν είχε ιστορικές σχέσεις μαζί της. Ελπίζουμε να έχουμε στενές και καλές σχέσεις μαζί της καθώς στο μέλλον θα ιδρυθεί νέα Ισλαμική κυβέρνηση στη χώρα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2020 για την αποχώρηση ξένων δυνάμεων, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Share