Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η Ταϊβάν ξεκαθαρίζει για την αντίδραση της σε πιθανό ναυτικό αποκλεισμό

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ανώτατος αξιωματούχος της Ταϊβάν είπε στο Reuters ότι ακόμη και αν η Κίνα αποκλείσει την Ταϊβάν ή καταλάβει ένα από τα υπεράκτια νησιά της, η Ταϊβάν δεν θα παραδοθεί και θα αμυνθεί αμέσως.

Η στρατιωτική δράση που θέλει να πραγματοποιήσει η Κίνα κατά της Ταϊβάν μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρη όσο μια πλήρης επίθεση στο νησί καθώς, σύμφωνα με τις απόψεις πολλών στρατηγών, μπορεί να περιλαμβάνει ενέργειες όπως ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού σε μια προσπάθεια εξαναγκασμού της Ταϊβάν να αποδεχθεί την κυριαρχία της Κίνας.

Κάτι το οποίο θεωρεί και η Τουρκία πως μπορεί να πραγματοποιήσει στα Ελληνικά νησιά.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο ανώτατος αξιωματούχος της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι ασκήσεις της Κίνας μετά την επίσκεψη της Πελόζι έδειξαν τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που τα χειρότερα έρθουν και εστίασε στο πώς θα αντιδρούσε η Ταϊβάν.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «ο ναυτικός αποκλεισμός είναι πράξη πολέμου· η κατάληψη ενός απομακρυσμένου νησιού είναι πράξη πολέμου» και πρόσθεσε ότι η Ταϊπέι πιστεύει ότι είναι απίθανο το Πεκίνο να υιοθετήσει κάποια από αυτές τις πράξεις αυτή τη στιγμή.

“Ο μοναδικός τους στόχος στην κατάληψη ενός νησιού μας είναι να μας φέρουν σε μια θέση όπου θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε ή να τα παρατήσουμε. Ωστόσο, ούτε θα διαπραγματευτούμε ούτε θα τα παρατήσουμε” απάντησε στο Reuters ο αξιωματούχος της Ταϊβάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα