ΓΑΖΑ

ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ: Η απειλή που το Ισραήλ εξάλειψε νωρίς

ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ: Η απειλή που το Ισραήλ εξάλειψε νωρίς - NEMESISHD.GR

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι η Χαμάς έριξε 2968 ρουκέτες στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. “439 από αυτές τις ρουκέτες αστόχησαν και έπεσαν στη Γάζα, προκαλώντας περίπου 20 απώλειες στους Παλαιστίνιους. Αυτό είναι το 15% των ρίψεών τους. Σκεφτείτε το κατ’ αυτόν τον τρόπο:” έγραψε στο twitter ο IDF, “περίπου 1 στις 7 ρουκέτες που η Χαμάς εκτοξεύει – χτυπάει τους δικούς της ανθρώπους”.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, μεταξύ των Παλαιστινίων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 119 νεκροί και 869 τραυματίες, ενώ το Ισραήλ έχει 9 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, χωρίς να είναι σίγουρος ο ακριβής αριθμός.

Ωστόσο, τα χτυπήματα συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές με ισραηλινά media να αναφέρουν πως η Χαμάς διαθέτει μικρά αυτόνομα υποβρύχια με δυνατότητα καθοδηγησής από GPS, οπλισμένα με 50 κιλά εκρηκτικών, σχεδιασμένα για αποστολές αυτοκτονίας εναντίον ναυτικών στόχων, εκ των οποίων όμως τα περισσότερα έχουν ήδη χτυπηθεί από το Ισραήλ.

Πιθανολογείται ότι η Χαμάς σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα υποβρύχια για να χτυπήσει το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ καθώς και τις θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου.

Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέες αεροπορικές προσβολές σε σημεία εκτόξευσης ρουκετών στη Λωρίδα της Γάζας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version