Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – "ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ" Ο ΑΚΑΡ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Η Τουρκία θέλει να επιλύσει μέσω του διαλόγου τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην περιοχή”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

“Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου”, δήλωσε ο Ακάρ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

“Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους”, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται “τα συμφέροντα, τους δεσμούς και τα συμφέροντά της” στα παράκτια ύδατα. “Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη”.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα