Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΤΑ F-35 ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ 1921

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.

Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems.

Το F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με την πρώτη πτήση να έχει λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.

Το F-35 προέκυψε από την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να αντικαταστήσουν έναν αριθμό διαφορετικών μαχητικών αεροσκαφών με έναν μόνο τύπο. Γι’ αυτό το λόγο το αεροσκάφος έχει τρεις υποεκδόσεις.

  • Την F-35A, συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης.
  • Την F-35B, σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης.
  • Την F-35C, για επιχειρήσεις με βάση αεροπλανοφόρα.

Το F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θελει αρχικά 24 F35 συμφωνά με πληροφορίες με την παραγγελια να ξεκινάει σε 2-3 χρόνια δηλαδη απο την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνοντε μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Η Ελευση ενος Game Changer οπως το F35 στο Αιγαιο θα κανεί την καταστασή για την Τουρκια εντελώς ασφυκτική!

Ειδικά αν συνδιαστεί και αργότερα με μια προμήθεια RAFALE για αντικατάσταση των Mirage , για τουλάχιστον 30 χρόνια η Τουρκια θα ειναι ανικανή να κανει οτιδήποτε!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑ:

-NEMESISHD.EU

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα