Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

"ΤΑ ΕΧΩΣΕ" ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Είναι με μεγάλη λύπη που πληροφορούμαστε την αντίδραση της Τουρκίας, μέσω δημοσίων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της, ο οποίος υποστήριξε ότι ο διακαής πόθος και ο σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση ή επιβολή μιας λύσης δύο κρατών ή ενός συνομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης», επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, στην 75η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η λύπη μου έγινε μεγαλύτερη μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν, κατά την προσφώνησή του στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ» ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εκείνο που είναι πιο απογοητευτικό είναι η ανώφελη προσπάθεια του κ. Ερντογάν, αψηφώντας πλήρως τις ιστορικές αλήθειες, να παρουσιάσει ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή οφείλονται σε μονομερείς ενέργειες που ανέλαβαν οι Ελληνες και οι Ελληνοκύπριοι.

Δεν θα περίμενα ποτέ ότι μια χώρα που έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από πληθώρα Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παράνομη εισβολή και κατοχή του 37 τοις εκατό της χώρας μας, θα ισχυριζόταν, και αναφέρω επί λέξει:

Πίσω από την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και λίγο καιρό, υπάρχουν χώρες που ενεργούν με την αντίληψη ότι ο “νικητής τα παίρνει όλα”.

Και διερωτούμαι: Ποια χώρα χρησιμοποιεί την ισχύ για “να τα πάρει όλα”;

Ποια χώρα προτιμά μια διακρατική συμπεριφορά βασισμένη στην ισχύ παρά στους κανόνες; Πόσο αντιφατική είναι η αναφορά του κ. Ερντογάν ότι:

“Δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα, τις διευθετήσεις και τα νόμιμα συμφέροντα οποιουδήποτε, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή”.

Και διερωτούμαι: Ποια χώρα εισέβαλε και εξακολουθεί να κατέχει την Κύπρο;
Ποια χώρα εισέβαλε στη Συρία;
Ποια χώρα επενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη;
Ποια χώρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;
Ποια χώρα παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ;

Και διερωτώμαι και πάλι: Ποιου τα συμφέροντα αγνοούνται όταν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας περιορίζουν την αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου κατά 44 τοις εκατό, εις βάρος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων;

Τελευταίες εξελίξεις

Νέο φονικό πλήγμα του Ισραήλ στον Λιβάνο – «Πλήξαμε Iron Dome» λέει η Χεζμπολάχ

Βηρυτός, Λίβανος - Αεροπορική επιδρομή κατά της Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν...

Διαβάστε ακόμα