Συστήματα C-Guard στον Ισπανικό & Ισραηλινό Στρατό

Η Netline Communications Technologies Ltd. κέρδισε  αναθέση σύμβασης ύψους 65 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια του συστήματος C-Guard στον Ισπανικό Στρατό.
Το C-Guard Reactive Jamming ManPack λειτουργεί ήδη στον Ισραηλινό στρατό και βρίσκεται σε συνεχή χρήση από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ασία και την
 Αφρική.

Οι αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED), δηλαδη οι βόμβες στο δρόμο που ενεργοποιούνται από ραδιοελεγχόμενες συσκευές (κινητά τηλέφωνα), έχουν γίνει
 μια κοινή απειλή στο σημερινό ασύμμετρο πόλεμο. Το σύστημα παρεμβολής της Netline παρέχει στις δυνάμεις της πρώτης γραμμής μια λύση counter-IED σε πραγματικό χρόνο.

Με εύκολη μεταφορά στο πεδίο της μάχης, το σύστημα C-Guard RJ Manpack ανιχνεύει και εμποδίζει τις προσπάθειες ενεργοποίησης του εκρηκτικού μηχανισμού  .
 Το σύστημα δημιουργεί μια ασφαλή ζώνη γύρω από τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, αντιδρώντας σε απειλές ηλεκτρονικού πολέμου (EW) σε πραγματικό χρόνο,
 ανιχνεύοντας την απειλή και παρέχοντας άμεση απόκριση σε μπλοκάρισμα σημάτων RF που επιχειρούν να ενεργοποιήσουν την IED. Τα πλεονεκτήματα της λύσης περιλαμβάνουν δυνατότητες εμπλοκής, ευρεία κάλυψη με απλή λειτουργία από έναν ατομικό στρατιώτη για την προστασία του προσωπικού σε μια συγκεκριμένη ακτίνα και
καλύτερος γενικός έλεγχος της επιχειρησιακής κατάστασης, όλα χωρίς την ανάγκη αγοράς πρόσθετου υλικού.

Σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης παρόμοια με του IDF,  πρόκειται για μια σημαντική
σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος οχημάτων C-Guard RJ για χρήση σε όλα τα στρατιωτικά οχήματα των Ισπανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Είμαστε υπερήφανοι που ο IDF και το ισπανικό Υπουργείο Εθνικής Αμυνας επέλεξαν τα  συστήματα μας για να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους σε διάφορες επιχειρησιακές αποστολές”
, λέει ο Yallon Bahat, Διευθύνων Σύμβουλος της Netline.
“Για εμάς, αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η στρατηγική μας απόφαση η επένδυση στην ανάπτυξη τεχνολογιών EW υψηλού επιπέδου αποφέρει καρπούς.”

Share
Translate »