Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΤΗ – Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στρατιωτική συνοδεία απο δεκαδες οχηματα έστειλε ο LNA στην Συρτη σήμερα.

Η Αίγυπτος ετοιμάζει το στρατό της για πιθανή επέμβαση στη γειτονική Λιβύη, σύμφωνα με πρώην ανώτατο μέλος των ενόπλων δυνάμεών της.

Η χώρα διεξάγει χερσαίες και θαλάσσιες ασκήσεις τις τελευταίες ημέρες και το μέγεθός τους δείχνει ότι το Κάιρο είναι σοβαρό για τη μεταφορά των δυνάμεών του στη Λιβύη, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο στρατηγός Μαχφούζ Μαρζούκ, σύμφωνα με το Al-Masdar News.

Η Σύρτη είναι η καρδιά της μεγαλυτερης περιοχής παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης και έχει μεγάλη & στρατηγική σημασία για τον Haftar και το LNA.

Ο LNA που σταθμεύει στην πόλη αναφερει ότι η κατάσταση ασφαλείας ειναι αρκετά καλή και δεν φαινονται ιδιαιτερες κινήσεις κοντα στην πόλη απο τον GNA.

Αν καταφέρει και ξανα νικήσει ο LNA τον GNA στην Σύρτη , η Λιβύη το πιο πιθανό ειναι να διχοτομηθεί σε 2 περιοχές με 2 ανεξάρτητες κυβερνήσεις

ΠΗΓΗ: NEMESISHD.EU

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα