Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συρία: Τουρκικό στρατιωτικό όχημα σκότωσε μητέρα και παιδί

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με τοπικές Συριακές πηγές, μια μητέρα και ένα παιδί σκοτώθηκαν ακαριαία τη Δευτέρα όταν ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα πέρασε από πάνω τους σε ένα χωριό στη βόρεια Συρία. Το περιστατικό πυροδότησε μεγάλες διαμαρτυρίες από τους ντόπιους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Atareb, η οποία βρίσκεται δυτικά του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, όταν δύο Τουρκικά θωρακισμένα οχήματα περνούσαν μέσα από την πόλη.

Συρία: Τουρκικό στρατιωτικό όχημα σκότωσε μητέρα και παιδί
U.S. Army Photo/SPC Arnada Jones

Αμέσως μετά απο την δολοφονία ουσιαστικά της μητέρας και του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ντόπιοι άρχισαν να πετούν πέτρες στα οχήματα καθώς οδηγούσαν αργά μέσα από την πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) από τα τουρκικά σύνορα.

Δεν έγινε κανένα σχόλιο από εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης για το περιστατικό

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι μια τουρκική στρατιωτική πομπή ήταν επίσης υπεύθυνη για το θάνατο μιας νεαρής κοπέλας στις αρχές Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Ras al-Ayn, καθώς την χτύπησαν και δεν σταμάτησαν για να βοηθήσουν το κορίτσι πριν φύγουν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα