Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Συρία: Συντριβή για τα «παιδιά» της Τουρκίας στην Tel-Tamer – Συντονισμένη άμυνα Κούρδων του SDF και δυνάμεων Άσαντ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε «φιάσκο» οδηγήθηκαν οι επιθετικές ενέργειες των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ισλαμιστών τρομοκρατών στην Συρία που εκδηλώθηκαν σε πλήρη ένταση χθες τα μεσάνυχτα και σήμερα το πρωί, μέτα τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Τουρκικού πυροβολικού που έδρασε αρκετά έντονα στην περιοχή Tel-Tamer (Τελ Ταμρ / Tel-Tamr) και την Ιεράπολη της Συρίας (Μανμπίτζ/Manbij) τα τελευταία 24ωρα για να υποστηρίξει τις χερσαίες δυνάμεις.

Συνδιαστική αντίδραση ήρθε από τις δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που απαρτίζονται κυρίως από Κουρδικές οργανώσεις και από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ που, ενωμένοι παρά τις διαφορές τους, εξαπέλυσαν αμέσως σφοδρό βομβαρδισμό για να υποστηρίξουν την είσοδο των Κουρδικών ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό, πιθανή είναι και η εμπλοκή μαχητικών του Συνασπισμού των ΗΠΑ στη Συρία που στόχευσαν τα «καλά παιδιά» της Άγκυρας.

Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ενεπλάκησαν στις μάχες μαζί με τον SDF με κοινό σκοπό την εκδίωξη των Τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή. Δυστυχώς για την Συριακή και Κουρδική πλευρά υπήρξαν μερικές απώλειες.

Πηγές όμως αναφέρουν ότι ο “Abu Jamal Al-Jissi” διοικητής των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων, είναι νεκρός. Ο Συγκεκριμένος είχε δημοσιεύσει και βίντεο που έλεγε σε Κούρδους και Σύρους «Ερχόμαστε για εσας γουρούνια».

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Tel-Tamer (Tel-Tamr) εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση στα χωριά Al-Tawila, Tal Al-Tawil και Khamsa που ανήκουν στην περιοχή του “Tal Tamr”. Οι μαχητές μας απάντησαν κατάλληλα στις επιθέσεις και τις αναχαίτισαν πλήρως.

Οι επιχειρήσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία περισσότερων από 10 τρομοκρατών που συνδέονται με το τουρκικό κράτος που κατέχει εδάφη μας. Σε συνδυασμό με αυτές τις επιθέσεις, οι τρομοκράτες επιχείρησαν να εξαπολύσουν επίθεση στο χωριό «Μπόμπι» στο Ζερκάν. Οι μαχητές μας απέκρουσαν επίσης αυτή την επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο τρομοκρατών και πολλούς τραυματίες. Μετά το τέλος των συγκρούσεων, οι μισθοφόροι της Τουρκικής κατοχικής δύναμεις υποχώρησαν και τράπηκαν σε φυγή.

Είμαστε στο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Τελ Ταμρ και όπως παλιά απαντούσαμε στους μισθοφόρους τρομοκράτες και προστατεύαμε τη γη μας, από εδώ και στο εξής, και μαζί με τον λαό μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις πόλεις και τις κωμοπόλεις μας και ολόκληρες τις περιοχές του βορρά και την ανατολική Συρία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δημοσιεύοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα