ΣΥΡΙΑ: Ο Άσαντ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 95,1%

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές αγγίζοντας το 95,1% των ψήφων, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του κοινοβουλίου.

“Ο Ασάντ κέρδισε το 95,1% των ψήφων”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Κοινοβουλίου Σάμπαγκ.

Οι προεδρικές εκλογές στη Συρία διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου. Δεν έχουν αναφερθεί επίσημα παραβιάσεις. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τους Επιτρόπους το βράδυ της ίδιας ημέρας.

 Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι πρόεδρος της Συρίας από το 2000. Ως αποτέλεσμα των φετινών εκλογών, θα διατηρήσει το αξίωμά του για άλλα 7 χρόνια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει τη μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των συριακών εκλογών.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “ούτε ελεύθερο, ούτε δίκαιο, και δεν ευνοεί την επίλυση της σύγκρουσης”. Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο Ασάντ να «ξεκινήσει μια πραγματική πολιτική διαδικασία, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει».

Από την άλλη, το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, επικαλούμενο του σύμβουλο του Σύριου προέδρου Μπουσεΐν Σαμπάαν, αναφέρει ότι «η μαζική προσέλευση επιβεβαίωσε τη στήριξη της κυβέρνησης από τον πληθυσμό παρά τη δυτική προπαγάνδα».

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version