Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: Ραγδαία αναβάθμιση των σχέσεων με Ελλάδα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, κ. Nechirvan Barzani.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με επίκεντρο την οικονομία και τον πολιτισμό.

Η συζήτηση εστίασε επίσης σε περιφερειακά θέματα, με κοινή διαπίστωση πως η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή αποτελούν κοινό στόχο, προϋποθέτουν δε τον σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Το τηλεφώνημα αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αφου το τουρκικό κράτος εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε διαμάχη με τους Κούρδους εντός και εκτός των συνόρων του. Υπενθυμίζουμε ότι η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Κούρδο Πρόεδρο έρχεται μετά από τις πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποκορύφωμα το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα