Συνάντηση Κόντε – Αλ-Σίσι – Τι συμφωνήθηκε

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

 Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fatah al-Sisi συμφώνησε, σε συνάντησή του σήμερα, με τον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte να εντείνει τις κοινές προσπάθειες για τη στήριξη του πολιτικού διακανονισμού και την επίτευξη συνολικής λύσης για την κρίση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο επίσημος εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας Bassam Rady την Τρίτη, η συνάντηση ήρθε στο φως της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου και στο πλαίσιο των προσπαθειών διαμεσολάβησης της Ρώμης για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η επίλυση αυτού του ζητήματος θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Λιβύη, θα στηρίξει τις εθνικές της δυνατότητες και θεσμούς και θα διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα.

Η δήλωση του Συμβουλίου επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης Regeni, όπου ο Πρόεδρος Sisi επιβεβαίωσε την επιμονή της Αιγύπτου για να μάθει την αλήθεια.

Ο Σίσι τόνισε ότι οι αρχές της Αιγύπτου συνεργάζονται με τις ιταλικές αρχές για να αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

M60A3 TTS: Το «τελευταίο» Patton του Ελληνικού Στρατού

Τα M60A3 TTS είναι η τελευταία έκδοση της σειράς...

RAFALE: Η ιστορία και οι δυνατότητες του φονικού μαχητικού

Το Dassault Rafale είναι ένα γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών...