Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στους 9 οι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν εως τωρα από την τουρκική πλευρά. Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στην Τουρκία καταδικάζει τη σύλληψη των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter καταγγέλλει πως στο ίδιο σημείο βρίσκονται και Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της αναφέρεται: “Καταδικάζουμε τη σύλληψη ξένων ανταποκριτών σε στρατιωτικά σημεία, ενώ εργαζόμενοι τουρκικών μέσων στα ίδια σημεία δεν συλλαμβάνονται. Το επιχείρημα πως πρόκειται για «σημείο υψηλής ασφαλείας» μοιάζει κάπως προκατειλημμένο δεδομένου του ότι έχουν επίσης συλληφθεί Τούρκοι που εργάζονται σε ξένα μέσα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις εθνικότητες των συλληφθέντων. Κατά πηγές, μεταξύ αυτών είναι και ένας Βρετανός ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο Ελληνίδες δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν χθες.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα