ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΙΤΑΝΩΝ: Ιαπωνία και Ινδία βάζουν στο στόχαστρο την Κίνα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ιαπωνία και η Ινδία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση “δύο συν δύο” των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας στα τέλη Απριλίου, καθώς η Κίνα ολοένα και αυξάνει τη στρατιωτική της δραστηριότητα στις θάλασσες της Ανατολικής και Νότιας Κίνας.

Η συνάντηση θα θέσει τις βάσεις για συζητήσεις ασφαλείας όταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντ Σούγκα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης στην Ινδία.

Και οι δύο χώρες είναι μέλη της ομάδας ασφαλείας γνωστή ως Quad ( τετράδα ), μαζί με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η Ιαπωνία έχει εστιάσει την προσοχή της εξωτερικής πολιτικής της σε αυτην την Τετράδα, και φαίνεται να χρησιμοποιεί τη συνάντηση δύο συν δύο για να εμβαθύνει τη σχέση της με το Νέο Δελχί.

Η Ινδία, η οποία παραδοσιακά αποφεύγει τις επίσημες συμμαχίες και προσπαθεί να διατηρήσει τις διπλωματικές της σχέσεις ισορροπημένες, ειναι επιφυλακτική προς το παρόν στο να εμπλακεί σε μια προσπάθεια περιορισμού της Κίνας κατι το οποίο θέλει τοσο η Ιαπωνία οσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι θα συνεργαστούν για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version