Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Νέες βολές ρουκετών από τον Λίβανο – Ισραηλινή απάντηση

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Ισραήλ με τουλάχιστον 10 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο να στοχεύουν τη χώρα.

Οι περισσότερες από τις ρουκέτες που στόχευσαν το βόρειο Ισραήλ αναχαιτίστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε ανοιχτά σημεία κοντά στην περιοχή του Γκολάν.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τις επιθέσεις κατά των Ισραηλινών πολιτών αναπάντητες και εξαπέλυσε επίθεση στα σημεία του Λιβάνου απ’ όπου εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί από τον Λίβανο προς το Ισραήλ και πριν δύο μέρες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις βολές ρουκετών εκ των οποίων η μία απέτυχε και έπεσε σε έδαφος του Λιβάνου ενώ οι άλλες δύο χτύπησαν σε ανοιχτό σημείο στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι θεωρεί την κυβέρνηση του Λιβάνου υπεύθυνη για τις επιθέσεις καθώς αν είχε τον έλεγχο της χώρας θα μπορούσαν να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

Οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από την τρομοκρακτική οργάνωση Χεζμπολλάχ που εδρεύει στον Λίβανο και έχει στήριξη από το Ιράν. Οι πρόσφατες επιθέσεις κατά του Ισραήλ είναι μάλλον αποτέλεσμα των αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ με αφορμή το περιστατικό με την επίθεση στο ισραηλινό τάνκερ.

Οι σημερινή επίθεση πιθανώς να σχετίζεται και με τη χθεσινή δήλωση του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ιράν αν κρινόταν απαραίτητο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα