Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων: Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό δεν επέτρεψαν νέα Τουρκική προβοκάτσια

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, κινήθηκαν τάχιστα χθες για να προλάβουν τα χειρότερα μετά την σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων κοντά στην Χίο καθώς το Τουρκικό πλήρωμα του ενός από τα δύο πλοία, δεν ήθελε την ελληνική βοήθεια και από ότι φαίνεται υπήρχαν υπόνοιες ότι θα γίνει επεισόδιο.

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων: Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό δεν επέτρεψαν νέα Τουρκική προβοκάτσια
PHOTO: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Η περιοχή κατακλύστηκε από ελληνικά πλοία και μάλιστα κινητοποιήθηκαν και αρκετά SUPER PUMA της ΠΑ για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο εκμετάλλευσης της κατάστασης από την Τουρκία.

Ακολουθεί το χθεσινό και το σημερινό δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή:

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων: Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό δεν επέτρεψαν νέα Τουρκική προβοκάτσια
PHOTO: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα (02/06/2023), το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σύγκρουση του Φ/Γ πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα, με το Φ/Γ πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου, σε Διεθνή Ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο επτά (07) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ συνέδραμαν επίσης ένα (01) πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία (03) ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το δεύτερο ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στην περιοχή, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου»

Νεώτερο σημερινό δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων: Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό δεν επέτρεψαν νέα Τουρκική προβοκάτσια
PHOTO: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

«Αναφορικά με τη σύγκρουση του Φ/Γ πλοίου ”ΑΝΤ” σημαίας Βανουάτου με το Φ/Γ πλοίο ”POTENTIA” σημαίας Σιγκαπούρης, μεσημβρινές ώρες την 02/06/2023, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου σε Διεθνή Ύδατα και εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, γίνεται γνωστό ότι το μεν Φ/Γ πλοίο ”ΑΝΤ” σημαίας Βανουάτου κινήθηκε αυτοδυνάμως με τη συνοδεία περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τον λιμένα Σμύρνης, όπου και εξήλθε με ασφάλεια από την ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο ”POTENTIA” σημαίας Σιγκαπούρης κινήθηκε αυτοδυνάμως με προορισμό λιμένα Μάλτας. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων»

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα