Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΤΟ ΥΠΕΞ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Αθήνα καταδίκασε έντονα την συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης για να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο και κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή Μπουράκ Öζγεργίν για εξηγήσεις.

Το μνημόνιο συνεννόησης για την “οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών” υπογράφηκε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Φαϊέζ αλ Σαράι της κυβέρνησης της Λιβύης στην Τρίπολη.

Η Άγκυρα υπέβαλε επίσης μια σειρά από αξιώσεις στην περιοχή προς τα Ηνωμένα Έθνη, κυρίως να έχει θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα δυτικά του 28ου μεσημβρινού (νότια της Ρόδου), αγνοώντας τα Δωδεκάνησα & την Κρήτη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, περιέγραψε τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως “εντελώς απαράδεκτη” και “πέρα από κάθε νομιμότητα”.

“Μια τέτοια προσπάθεια δείχνει μια πλήρη έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων, διότι προφανώς αγνοεί κάτι που νομίζω ότι μπορεί να δει ο καθένας – ότι μεταξύ αυτών των δύο χωρών βρίσκεται η μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Κρήτης”, δήλωσε ο Δένδιας.

Επίσης, ανεπίσημα , υπάρχει προειδοποίηση οτι τα Τουρκικά πλοία που θα κινηθούν προς την Λιβύη για μια παράνομη άσκηση θα δεχτούν τα Ελληνικά Πυρά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα