Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας: “Θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος.

Το μήνυμα πως «η Γαλλία σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», έστειλε με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Βήμα», μία ημέρα πριν από τις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογό της, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Διαμήνυσε επίσης πως φιλοδοξία της Γαλλίας είναι να συμμετάσχει στην πλήρη ασφάλεια της Ελλάδας, σε μια περιφέρεια στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη.

«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι, η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες τους και καταδικάζει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας αυτών των θεμελιωδών κανόνων» ανέφερε ειδικότερα η Φλοράνς Παρλί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας καταδίκασε το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, τονίζοντας πως δεν έχει καμία νομική αξία και δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Υπογράμμισε περαιτέρω πως η συμφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την ασφάλεια της περιοχής.

«Ο Πρόεδρος Μακρόν ανήγγειλε τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε θέματα ασφάλειας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, με τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, κοινές ασκήσεις και ενισχυμένη βιομηχανική συνεργασία.

Ταξιδεύω στην Αθήνα για να συζητήσω με τον κ. Παναγιωτόπουλο αυτή την εταιρική σχέση και να ετοιμάσουμε τις λεπτομέρειες της, σύμφωνα με τον στόχο που μας έχει δοθεί να την έχουμε συνάψει μέχρι τον επόμενο Ιούνιο» διευκρίνισε.

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα