Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τμηματα του τουρκικού υποστηριζόμενου αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού στρατολογούν ανηλίκους για να πολεμήσουν στη Λιβύη, σύμφωνα με έκθεση που αναλύει λεπτομερώς τη χρήση συριακών ανταρτών από την Τουρκία για να στηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Το έγγραφο 40 σελίδων, που εκπονήθηκε από Σύριους για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη και μοιράστηκε αποκλειστικά με το Al-Monitor, αναφέρει πηγές απο τη Συρία και τη Λιβύη, οι οποίοι λένε ότι Σύροι έφηβοι έχουν προσληφθεί και είναι μέρος των μονάδων τους στο πεδίο της μάχης.

Η έκθεση θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα από τη μη κομματική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι στα παιδιά εκδίδονται πλαστά έγγραφα ταυτότητας με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους, και κατά συνέπεια εγγράφονται στα αρχεία προσωπικής κατάστασης του [Συριακού] Εθνικού Στρατού (FSA)», αναφέρει η έκθεση. Μερικά από τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα ονόματα των μεγαλύτερων αδελφών τους στα ψεύτικα χαρτιά τους, και η πρόσληψη παιδιών στρατιωτών συνεχίζεται, σύμφωνα με την έκθεση.

Μία από τις πηγές, ένας άμαχος από την πόλη Marea στην τουρκική ζώνη του Ευφράτη Shield στη βόρεια Συρία, λέει ότι τον Ιανουάριο, oτι ένας διοικητής από μια από τις φατρίες του Συριακού Εθνικού Στρατού ήρθε στο κατάστημά του με τρια παιδιά ηλικίας 15 έως 16 ετών.

Ο άμαχος, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε με το όνομά του για να τον προστατεύσει από πιθανες συνεπειες, είπε: «Μου είπαν ότι θα πήγαιναν στη Λιβύη με την έγκριση των οικογενειών τους. Ήταν πολύ χαρούμενοι που έλαβαν μισθό 3.000,00 δολαρίων


Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα