«Στείλτε μαξιλάρια» – Ουκρανική απάντηση στη Γερμανία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την επόμενη φορά να στείλουν μαξιλάρια είπε ειρωνικά ο δήμαρχος του Κιέβου αναφερόμενος στην πρόθεση της Γερμανίας να στείλει κράνη ως βοήθεια στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την προσφορά αυτή «αστείο».

«Έλαβα μια επιστολή από την πρεσβεία της Ουκρανίας, που ζητούσε υποστήριξη με στρατιωτικό εξοπλισμό, κράνη για την ακρίβεια», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με 5.000 κράνη ως σαφές μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό τους».

Ο δήμαρχος του Κιέβου όμως, Vitali Klitschko, δήλωσε ότι η πρόθεση των Γερμανών να στείλουν κράνη τον έχει αφήσει άφωνο και μάλλον δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου μιας εισβολής της Ρωσίας.

«Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης με αφήνει άφωνο. Το υπουργείο Άμυνας προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέλεια εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις που μπορούν να ξεκινήσουν άλλη μια εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή. Τι είδους υποστήριξη θα στείλει στη συνέχεια; Μαξιλάρια;», είπε στη γερμανική Bild ο Klitschko.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο χαρακτήρισε την κίνηση της Γερμανίας «ξεκάθαρα συμβολική» και πρόσθεσε πως είναι μια σταγόρα στον ωκεανό και δεν κάνουν «ούτε για παρηγοριά».

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην Αρχηγός του γερμανικού ναυτικού είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν απαιτεί τον σεβαρσμό που αξίζει και ότι η Ουκρανία δεν θα ξαναπάρει πίσω την Κριμαία. Τα σχόλια του Αντιναυάρχου προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στη Γερμανία που οδήγησε στην παραίτησή του.

Παρά το γεγονός ότι Υπουργείο Άμυνας της χώρας έσπευσε να κάνει σαφές ότι οι δηλώσεις του πρώην Αντιναυάρχου δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, το γερμανικό κράτος φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει ουδέτερη στάση στο ζήτημα της Ουκρανίας, πιθανότατα υπό τον φόβο της διακοπής στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version