Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“ΣΚΟΤΩΣΕ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ” ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε: 

«Πρώτα απ ‘όλα, δεν έχουμε χρόνο να συζητήσουμε με την πλευρά της Ελλάδας αν οι πόρτες θα είναι ανοικτές ή κλειστές. Τελείωσε αυτή η υπόθεση.

Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες αυτή τη στιγμή. Οι πρόσφυγες θα πάνε όπου μπορούν. Δεν τους εξαναγκάζουμε εμείς να βγουν από τη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν με δική τους επιθυμία. Φυσικά, η Ελλάδα τους καταδιώκει.

Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχουν πέντε περιπτώσεις που σκότωσαν. Παράλληλα, υπάρχουν οι βάρκες που τρυπούν, είναι φρικτές πρακτικές. Βλέπετε πηγαίνουν όσους έρχονται από την Ευρωπαίκή Ένωση σε διαφορετικά σημεία και μετά συνεχίζουν αυτή την πρακτική». 

Oσο αναφορά την συνάντηση με την Βουλγαρία

«Ο Μπόικο Μπορίσοφ μου είπε “να κάνουμε μία συνάντηση στη Σόφια”. Ήθελε επίσης να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη. Είχαν σημειωθεί 5 θάνατοι εκείνη την ημέρα.

Μετά από αυτό το συμβάν, του είπα:

“Δεν έρχομαι εκεί που είναι ο Μητσοτάκης και δεν θα μπω μαζί του στο ίδιο φωτογραφικό καρέ». 

Μιλήσαμε πολύ εκείνη τη νύχτα, προσπάθησαν να με πείσουν και μετά ακυρώθηκαν.

Άλλωστε αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλα.

 Αυτοί οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τόσο φθηνή. Επομένως, αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα θα κυλούσαν διαφορετικά».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα