Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σκληρή απάντηση Νετανιάχου για τους Κούρδους σε Ερντογάν για τα σχόλια περί Χίτλερ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχουν κλιμακωθεί μετά τα εμπρηστικά σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ σε πρόσφατη ομιλία του. Ο Νετανιάχου από την μεριά του απάντησε πριν από λίγο κατηγορώντας τον Ερντογάν για γενοκτονία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι ξεπέρασε τις φρικαλεότητες του Χίτλερ, δηλώνοντας: «Είδαμε τα ναζιστικά στρατόπεδα του Ισραήλ. Πώς συμβαίνει αυτό; Κάποτε μιλούσαν για τον Χίτλερ, αλλά σε τι διαφέρουν από τον Χίτλερ; Αυτό είναι ακόμα χειρότερο από τον Χίτλερ. Αυτό που κάνει ο Νετανιάχου δεν είναι λιγότερο από αυτό που έκανε ο Χίτλερ,» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε «Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο ο [Νετανιάχου]. Είναι πλουσιότερος από τον Χίτλερ. Παίρνει υποστήριξη από τη Δύση, λαμβάνει κάθε είδους υποστήριξη από τις ΗΠΑ και με όλη αυτή την υποστήριξη, 20.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί».

Σε μια σκληρή απάντηση, ο Νετανιάχου καταδίκασε τον Ερντογάν λέγοντας: «Ο Ερντογάν, που διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων, που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ φυλακίσεων δημοσιογράφων που εναντιώνονται στην κυριαρχία του, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για την ηθική μας.”

Αυτή η έντονη ανταλλαγή δηλώσεων δείχνει την πλήρη κατάρρευση των πρόσφατα δήθεν βελτιωμένων σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, που αυτή την φορά έχει φτάσει στα όρια πολεμικού κλίματος με την σαφή υποστήριξη της Χαμάς από τον Ερντογάν παρά την σφαγή που διέπραξε.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα