ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έχουν Κυπριακά διαβατήρια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έχουν Κυπριακά διαβατήρια

Συγκλονίστηκαν τα κατεχόμενα από σκάνδαλο που ήρθε πριν λίγες μέρες στο φως της δημοσιότητας όταν ο Κυπριακός Τύπος αποκάλυψε ότι εννέα μέλη της κυβέρνησης του ψευδοκράτους, μεταξύ τον οποίων ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ και ο Πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ έχουν κυπριακά διαβατήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει τη νομιμότητα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα εκπροσωπεί ολόκληρη τη διαιρεμένη νήσο στην ΕΕ.

Αντιθέτως, μαζί με την Τουρκία, καλούν για ίση αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και επιμένουν σθεναρά στη πρόταση των δύο κυπριακών κρατών παρά το γεγονός ότι έχει αποριφθεί πολλές φορές καθώς αντιτίθεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τουρκοκύπριος Πρόεδρος, Τατάρ, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα και δήλωσε πως προτίθεται να αλλάξει το διαβατήριό του. “Εάν υπάρχει τρόπος να το επιστρέψω, θα το κάνω” δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν έχει χρημοποιήσει ποτέ το εν λόγω έγγραφο.

Σημειώνεται,πως όσοι Τουρκοκύπριοι έχουν γεννηθεί πριν από το 1974 δικαιούνται να λάβουν ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά τους.

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το δικάιωμα, πολλοί τουρκοκύπριοι που ζουν στα κατεχόμενα, παρά τη διχοτόμηση του νησιού και την ίδρυση του ψευδοράτους διατηρούν ακόμα ταυτότητες και διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκραίας χωρίς να έχουν εγκαταλείψει τα διακαιώματα χρήσης τους.

Share
Translate »