ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ελλάδα και Κύπρος άνοιξαν κρυφά πρεσβείες στη Συρία | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ελλάδα και Κύπρος άνοιξαν κρυφά πρεσβείες στη Συρία | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό, οι οποίες έχουν κλείσει από το 2012. Η Ένωση Σύριων Δικηγόρων δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της τη Δευτέρα ότι υπέγραψε σύμβαση με τον επιτετραμένο της Κυπριακής Πρεσβείας στη Συρία, Σίβακ Αβεντισιάν, για να νοικιάσει ακίνητο για να στεγάσει την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δαμασκό.

Αποκαλύφθηκε επίσης μια φωτογραφία του κ. Avedissian και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Firas Farès κατά την υπογραφή της μίσθωσης. Λίγο μετά την ανακοίνωση, ωστόσο, Σύριος διπλωμάτης δήλωσε ανώνυμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Sham FM ότι οι πρεσβείες Κύπρου και Ελλάδας άνοιξαν ξανά στη Δαμασκό πριν από περισσότερο από έξι μήνες, και έχουν διοριστεί επιτετραμένοι.

Η ουγγρική πρεσβεία επίσης άνοιξε και πάλι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον διπλωμάτη. “Αυτό δεν ανακοινώθηκε για να αποτρέψει τις τρεις χώρες από το να υποστούν Ευρωπαϊκές πιέσεις. Τα πρόσφατα γεγονότα αφορούν μόνο την ενοικίαση νέου κτιρίου αφιερωμένου στην Πρεσβεία της Κύπρου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες για βελτίωση της διπλωματικής εκπροσώπησης με αυτές τις χώρες”, πρόσθεσε.

Share
Translate »