Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Κάιρο.

«Συζητήσαμε για την κρίση στην Ουκρανία, τα πολύ μεγάλα προβλήματα της επισιτιστικής κρίσης που δημιουργείται σαν επακόλουθο της ενεργειακής κρίσης.

Συζητήσαμε πώς αυτή επηρεάζει και την αιγυπτιακή οικονομία. Όπως ξέρετε, η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη σταθερότητα και την πρόοδο της Αιγύπτου, την θεωρεί ως έναν από τους πιο σημαντικούς, στρατηγικούς της συμμάχους,» είπε μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε αναλυτικά για τη Λιβύη, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ύπαρξη δύο πρωθυπουργών, του κ. Dbeibeh και του κ. Βashagha, και πώς μπορούμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε η Λιβύη να οδηγηθεί τελικά σε εκλογές.

Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την ανάγκη να επιβληθεί η νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης, ο κ. Shoukry είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τις συνομιλίες που είχε στη συνάντηση της ερήμου Negev, όπου παρίστατο -όπως ξέρετε- και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Blinken.

Τον ευχαρίστησα για τη βοήθεια που η Αίγυπτος παρείχε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και συνεννοηθήκαμε ώστε η Ελλάδα να ορίσει έναν Ειδικό Απεσταλμένο, ο οποίος θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα θέματα που η Τουρκία θέτει στο πλαίσιο αυτού του οργανισμού, σε συνεργασία με φιλικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, που βλέπουν καθαρά τα κίνητρα της Τουρκίας πίσω από τα σχέδια αποφάσεων, τα οποία καταθέτει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς μετά από διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία – NEMESIS HD

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο...

Διαβάστε ακόμα