Σημαντική μέρα η 1η Σεπτεμβρίου για το Πολεμικό Ναυτικό: Παραλαβή των ΠΠ «Island» και το ΠΓΥ «PERSEAS I» στην Σαλαμίνα – Ενίσχυση δυνατοτήτων

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Πολεμικό Ναυτικό – Σε μια κίνηση ορόσημο για την ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ Ι / PERSEAS I / ΠΕΡΣΕΥΣ» και τα δύο τελευταία από τα τέσσερα παράκτια περιπολικά σκάφη κλάσης «ISLAND» έφτασαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Μια προσφορά στον στόλο: ΠΓΥ «PERSEAS I»

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «PERSEAS I» (ΠΕΡΣΕΑΣ / ΠΕΡΣΕΥΣ), παλαιότερα γνωστό ως «VIKING VISION», είναι η πιο πρόσφατη δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποδοχής αυτής της γενναιόδωρης δωρεάς του.

Το εντυπωσιακό μέγεθος του πλοίου επιτρέπει όπως έχουμε αναφέρει ήδη στο NEMESIS HD την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).

Αναμένεται να είναι οπλισμένο με πολυβόλα 50cal και Man-Portable Air-Defense Systems (MANPADS) για την προστασία του, με δυνατότητα περαιτέρω οπλισμού. Σχεδιασμένο για να επιχειρεί ως Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ), το «PERSEAS I» είναι έτοιμο και μπορεί να αναπτύξει πολλά σκάφη RHIB, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις ειδικές επιχειρήσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) αλλά και για την Δοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Η τελική άφιξη των περιπολικών σκαφών κλάσης «ISLAND»

Την ίδια μέρα έφτασαν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και τα δύο τελευταία από τα τέσσερα Περιπολικά κλάσης «ISLAND». Τα σκάφη ρυμουλκήθηκαν από το λιμάνι του Λαυρίου. Η απόφαση για την ονομασία αυτών των τεσσάρων περιπολικών σκαφών ελήφθη κατά την 24η σύνοδο του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) στις 3 Ιουλίου 2023.

Η άφιξή τους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση παραλαβής των Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ) κλάσης «ISLAND» και αποτελεί μια νέα ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

Συμπέρασμα

Η ταυτόχρονη άφιξη του «ΠΕΡΣΕΑΣ Ι» και των τελευταιών περιπολικών σκαφών κλάσης «ISLAND» την 1η Σεπτεμβρίου 2023, σηματοδοτεί ένα αρκετά καλό βήμα προόδου στην ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Τα Πυροβόλα Άνευ Οπισθοδρομήσεως του Ελληνικού Στρατού

Ο Ελληνικός Στρατός έχει μεγάλη γκάμα αντιαρματικών όπλων, εκ...