ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικά νέα: Έγκριση της «Εν συνεχεία υποστήριξης (FOS)» των F100-PW-229 για τα ελληνικά F-16

PHOTO: U.S. Embassy Jerusalem CC BY-SA 2.0

To State Department ενέκρινε την υποστήριξη και την συντήρηση μαζι με τον σχετικό εξοπλισμό για τους κινητήρες των ελληνικών F-16 ,τύπου F100-PW-229 (Pratt & Whitney F100).

Σχηματισμός Ελληνικών F-16 Photo by Alan Wilson

Tο συνολικό εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 233 εκατομμύρια δολάρια $ (περίπου 203 εκατ. ευρώ) και η αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ παρέδωσε την απαιτούμενη έγκριση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για αυτήν την πιθανή πώληση στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Η έγκριση αυτή όπως εξηγεί η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ζητήσει την εν συνεχεία υποστήριξη (FOS) των κινητήρων F100-PW-229 και προσθέτει ότι «αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ (Ελλάδα), ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας μεγαλύτερες ικανότητες επισκευής για τους κινητήρες των αεροσκάφων F-16 Block 52+/52+ Advanced και την αύξηση των διαθεσιμοτήτων των αεροσκαφών.

Η Ελλάδα έχει επιδείξει συνεχή δέσμευση στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της και δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτήν την σύμβαση.

Η προτεινόμενη πώληση αυτών των υπηρεσιών δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.” αναφέρει σε σημεία της η ανακοίνωση του State Department.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version