Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σφορδρή επίθεση των ΗΠΑ στην Υεμένη: Νέο χτύπημα κατά των Χούθι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέο χτύπημα κατά των Χούθι πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ την Πέμπτη στην Υεμένη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν έναν σταθμό ελέγχου UAV και δέκα UAV των Χούθι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ΗΠΑ:

«Την 1η Φεβρουαρίου, περίπου στη 1:30 π.μ., (ώρα Σανάα), οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον ενός επίγειου σταθμού ελέγχου UAV των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν και 10 Καμικάζι UAV των Χούθι.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ αναγνώρισαν τον επίγειο σταθμό ελέγχου UAV και τα επιθετικά UAV σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης και διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν επικείμενη απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν και κατέστρεψαν τον επίγειο σταθμό ελέγχου UAV και 10 επιθετικά UAV μονής κατεύθυνσης σε αυτοάμυνα. Αυτή η ενέργεια θα προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα κάνει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία» ανακοίνωσε η CENTCOM.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα