ΑρχικήΒΡΕΤΑΝΙΑΣφοδρή αντίδραση Ινδίας στις δυτικές κατηγορίες

Σφοδρή αντίδραση Ινδίας στις δυτικές κατηγορίες

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ, Liz Truss, στην Ινδία με σκοπό να ασκήσει διπλωματική πίεση για τη στάση της ινδικής κυβέρνησης σχετικά με την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια συζήτησής του με τη Βρετανίδα ομόλογό του ο Υπουργός Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar υποστήριξε την «εξαιρετική προσφορά» που εξασφάλισε η Ινδία για την εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία.

Απαντώντας σε υπαινιγμό της Truss ότι η Ινδία θα έπρεπε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, ο Jaishankar δήλωσε ότι οι κυριώτεροι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ευρωπαϊκά κράτη, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορές ρωσικών καυσίμων από τους Ευρωπαίους τον Μάρτιο σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

«Είμαι σίγουρος ότι και αν περιμένουμε δύο ή τρεις μήνες και δούμε πραγματικά ποιοι είναι οι μεγάλοι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποπτεύομαι ότι ο κατάλογος των αγοραστών δεν θα είναι πολύ διαφορετικός και υποπτεύομαι ότι η Ινδία δεν θα να είναι στο top 10 αυτής της λίστας», πρόσθεσε.

Δήλωσε επίσης ότι «όταν οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν, νομίζω ότι είναι φυσικό για τα κράτη να βγουν στην αγορά και να αναζητήσουν ποιες είναι οι καλές προσφορές για τους λαούς τους».

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, και οι ΗΠΑ επίσης επέκριναν τις εισαγωγές ενέργειας της Ινδίας από τη Ρωσία. Η Ινδία αγόρασε τουλάχιστον 13 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου το τελευταίο διάστημα εν μέσω του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Οικονομίας Daleep Singh δήλωσε πως «Οι φίλοι δεν θέτουν κόκκινες γραμμές» και παράλληλα προέτρεψε τους συμμάχους των ΗΠΑ σε Ασία και Ευρώπη να απεξαρτηθούν από «έναν αναξιόπιστο προμηθευτή ενέργειας».

Διαβάστε ακόμα: Καθαίρεσε «προδότες» Ουκρανούς αξιωματούχους ο Ζελένσκι – NEMESIS HD

YouTube

Αναλύσεις