Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Σερβία χώνει δίχως ντροπή την Τουρκία βαθύτερα στα Βαλκάνια

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Σέρβο ομολογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατα την διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Κωνσταντινούπολη, ανοίγοντας την βεντάλια των Βαλκανικών θεμάτων.

Σε μια συνάντηση οπού τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ήταν ευπρόσδεκτα, ο Ερντογάν και ο Βούτσιτς συνομίλησαν για μια σειρά θεμάτων επι τουλάχιστον δύο ώρες σύμφωνα με τον Σέρβο Πρόεδρο χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο ποια ειναι τελικά τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σχολιάζοντας τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο Βούτσιτς δήλωσε δίχως ντροπή ότι “οι καλές σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας αποτελούν προϋπόθεση για διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων” ξεχνόντας απο ότι φαίνεται οτι η Τουρκία ήταν απο τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο.

Σύμφωνα μάλιστα και με ανεπιβεβαιωτές πληροφορίες ο Βούτσις αποκάλεσε την Τουρκία είτε σημαντική δύναμη είτε περιφερειακή δύναμη.

“Όταν μιλάς με κάποιον για πάνω από δύο ώρες, είναι σαφές ότι έχεις καλύψει όλα τα θέματα. Είμαι ικανοποιημένος, οποιαδήποτε συζήτηση με τον Ερντογάν είναι πάντα χρήσιμη”, δήλωσε ο Βούτσιτς στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σερβίας, ανακοίνωνοντας ότι ο Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία μέχρι τα τέλη του έτους.

Εμείς απο την πλευρά μας στο NEMESISHD.GR θέλουμε να πούμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Σερβία που μας αδειάζει συνεχώς, παρα οτι η Ελλάδα όχι μόνο δεν αναγνώρισε το Κόσοβο αλλα προχώρησε και σε ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Σερβίας πρόσφατα με την αγορά ρουκετών για τα RM-70 χωρίς καν να μιλήσουμε για το άδειασμα στην Κύπρο αμέσως μετα την αγορά των Σερβικών μονάδων πυροβολικού τύπου Nora-B52

Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου χωρίς σχετική άδεια – NEMESISHD.GR

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα