Ενα think-tank στο Λονδίνο ανεφερε σε εκθεσή του ότι οι βρετανικές δυνάμεις θα είναι τρομερά «αδύναμες» σε πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.
Το Royal United Services Institute (RUSI), έχει συντάξει μια έκθεση σχετικά με τις τάσεις της τεχνολογίας των οπλων και τις επιπτώσεις αυτών των συστημάτων στο μελλοντικό πεδίο μάχης.
Ένας σχολιασμός στον ιστότοπο της RUSI αναφέρει ότι “η αυξανόμενη πυκνότητα και πολυπλοκότητα του ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας
υπόσχεται να απαγορεύει την αεροπορικής υποστήριξη του ΝΑΤΟ στις πρώτες εβδομάδες οποιασδήποτε σύγκρουσης υψηλής έντασης στην Ανατολική Ευρώπη”.
Η έκθεση πρόκειται να δημοσιευθεί πλήρως σε εκδήλωση της Whitehall την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Σε αποσπάσματα που δημοσίευσε το BBC, η think-tank προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα είναι επίσης «υπερβολικά αδύναμη να ανταποκριθεί.
Η RUSI δήλωσε ότι αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει είτε να επενδύσει σε αποθέματα πυρομαχικών με ακρίβεια ή να διακόψει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τη Σύμβαση του Όσλο.
Το Bρετανικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε στην έκθεση “δεν στέκεται μόνη της η Βρετανία, αλλά παράλληλα με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ,
οι οποίοι συνεργάζονται στενά σε θάλασσα, ξηρά και στον κυβερνοχώρο για να αποτρέψουν τις απειλές και να ανταποκριθούν σε κρίσεις”.
Πρόσθεσε ότι ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι “καλά εξοπλισμένος για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των απειλών και στη διασφάλιση της ασφάλειας του βρετανικού λαού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”.