ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ “ΚΟΝΤΡΑ”: Ανταγωνισμός για Bayraktar TB2 & συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Ο γενικός διευθυντής της Baykar, κατασκευάστριας εταιρείας των τουρκικών UAV Bayraktar TB2, έκανε λόγο για “αδυναμία” των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου να καταρρίψουν τα τουρκικά drones.

“Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν ένα Bayraktar TB2 ακόμη και μετά από μια ώρα”, δήλωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει σύστημα προστασίας απο ηλεκτρονικο πόλεμο για το drone, οπότε “θα είναι πάντα στον αέρα” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Ria Novosti, η Ρωσία διαθέτει αποτελεσματική τεχνολογία για την καταπολέμηση τουρκικών UAV. Ένα από αυτά τα μέσα είναι τα συστήματα αεράμυνας Tor-M2KM.

Τα Tor-M2KM μπορούν να ανιχνεύσουν 48 στόχους ταυτόχρονα, να λοκάρουν δέκα και να χτυπήσουν τέσσερις.

Το Bayraktar TB2 “δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει εάν βρεθεί στην εμβέλεια του συγκεκριμένου συστήματος αεράμυνας”, αναφέρουν οι ειδικοί.

Έκθεση του ΝΑΤΟ, επίσης σημειώνει ότι τα ρωσικά συστήματα Pantsir-C1 αποτελούν ιδανικό μέσο για την κατάρριψη στρατιωτικών αεροσκαφών & UAV στα κατάλληλα χέρια.

Τέτοια όπλα αποτελούν «αυξανόμενη απειλή για το ΝΑΤΟ», οπότε θα πρέπει να εξουδετερώνονται πριν ξεκινήσει μια πιθανή μάχη, δηλώνουν ειδικοί του ΝΑΤΟ.

Πηγές που επικαλείται το RIA Novosti ανφέρουν ότι κατά τη χρήση του σε μάχες στη Συρία και τη Λιβύη, το σύστημα πυραύλων αεράμυνας Pantsir-C1 κατέρριψε περισσότερα από εκατό drone και διάφορους πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών Bayraktar TB2, Ισραηλινών Heron , τουλάχιστον ένα αμερικανικό RQ- 21A Integrator και δύο MQ-9A Predator.

Share