Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ρώσος και Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκαν στη Μόσχα για να συζητήσουν την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων στην επαρχία Idlib της Συρίας.

Η έξαρση προκλήθηκε από έντονες επιθέσεις από τοπικούς τρομοκράτες κατά των δυνάμεων της Συρίας και από τις αντεπιθέσεις των τελευταίων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα από την τουρκική πλευρά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει διαπραγματευθεί συμφωνία για την επίλυση των συνεχιζόμενων εντάσεων στην επαρχία Idlib με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν μετά από «ταραχώδεις αλλά παραγωγικές» συνομιλίες ότι δεν πρέπει να μειώσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα αποστέλλει πρόσθετες δυνάμεις στην επαρχία Idlib βάσει νέας συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά ότι η κατάσταση επιχείρησης “Εαρινή Ασπίδα” της Τουρκίας θα αλλάξει.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι από τα μεσάνυχτα, από τις 5 έως τις 6 Μαρτίου, θα θεσπιστεί στο Idlib ένα καθεστώς κατάπαυσης του πυρός για τις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατός διατηρεί το δικαίωμα να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες των συριακών δυνάμεων, αλλά διαβεβαίωσε ότι διαφορετικά τα τουρκικά στρατεύματα θα παρακολουθούν απλά ότι τηρείται το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα