Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ρωσικό ΥΠΑΜ για Ουκρανία: «Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς σε Ντονέτσκ και...

Ρωσικό ΥΠΑΜ για Ουκρανία: «Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς σε Ντονέτσκ και Yuzhnodonetsk»

PHOTO: RUSSIAN MOD / MIL.RU

Εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τις δύο πλευρές να εμπλέκονται καθημερινά σε σφοδρές και φονικές μάχες. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε πρόσφατα την δική του εκδοχή και μια λεπτομερή περίληψη της προόδου της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αναφέρει τον πόλεμο στην Ουκρανία για τις 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Μέτωπα:

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς σε Ντονέτσκ και Yuzhnodonetsk»
By mil.ru

Ντονέτσκ:

Στην περιοχή του Ντονέτσκ, η Νότια Ρωσική Στρατιά, μαζί με την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσε με επιτυχία τέσσερις επιθέσεις από ουκρανικές μονάδες κοντά στους οικισμούς Krasnohorivka, Pervomaiskoye και Khimik. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες, με 310 στρατιώτες να αναφέρονται ως νεκροί ή τραυματίες και σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πέντε αρμάτων μάχης και πέντε οχημάτων μάχης πεζικού. Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777 και ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ζαπορίζια:

Στην περιοχή Ζαπορίζια (Zaporizhzhia), οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν δύο επιθέσεις της 71ης Jaeger και της 36ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Βερμόβε (Verbove). Η εμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έως και 70 Ουκρανών στρατιωτών, δύο οχημάτων μάχης πεζικού και τρία άλλα οχήματα. Επιπλέον, χτυπήθηκε ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 Paladin, κατασκευής ΗΠΑ και ένα πυροβόλο D-30.

Κουπιάνσκ (Kupyansk):

Η Δυτική Ρωσική στρατιά έπληξε τις Ουκρανικές δυνάμεις κοντά στους οικισμούς Berestove και Novoselovskoye. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες έως και 50 στρατιωτών και δύο οχημάτων, με ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika να έχει υποστεί ζημιές. Επιπλέον, δύο σημεία παροχής πυρομαχικών πεδίου στις περιοχές Seredyna-Buda και Kislovka καταστράφηκαν.

Κρασνολιμάν:

Στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάν, η Κεντρική Ρωσική Στρατιά απέκρουσε τρεις επιθέσεις από την 67η μηχανοποιημένη ταξιαρχία και τη 12η ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η Ουκρανία υπέστη απώλειες περισσότερων από 90 στρατιωτών, δύο τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και δύο φορτηγών. Κατά τη διάρκεια της εμπλοκής χτυπήθηκαν επίσης ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο 2S3 Akatsiya και ένα πυροβόλο D-20.

Yuzhnodonetsk:

Στο Yuzhnodonetsk, η ομάδα μάχης Vostok, με την υποστήριξη της Ρωσικής αεροπορίας και του πυροβολικού, προκάλεσε ζημιές σε ουκρανικές μονάδες και απέκρουσε μια επίθεση κοντά στον οικισμό Staromayorskoye. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες έως και 120 στρατιωτών, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία οχήματα και ένα πυροβόλο D-20.

Χερσώνα:

Στο μέτωπο της Χερσώνας, περισσότεροι από 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα οχήματα χτυπήθηκαν ως αποτέλεσμα των Ρωσικών πυρών

Λοιπές εμπλοκές και χτυπήματα:

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Kulbakino. Τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν πέντε ρουκέτες του συστήματος HIMARS, μια κατευθυνόμενη βόμβα JDAM και έναν πύραυλο αντιραντάρ HARM κατασκευής των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί η Ουκρανία. Επιπλέον, καταστράφηκαν 57 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε διάφορες περιοχές.

PHOTO: RUSSIAN MOD / MIL.RU

Σύνοψιζοντας

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τις δύο πλευρές να έχουν σημαντικές απώλειες. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την Ρωσική εκδοχή για τον πόλεμο στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 και όπως συνηθίζεται δεν περιλαμβάνει απώλειες για την Ρωσία. Σύντομα θα ακολουθήσει και η Ουκρανική πλευρά για την εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων.

Exit mobile version