ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: “Θα αντιδράσουμε αν μας προκαλέσετε”

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: “Θα αντιδράσουμε αν μας προκαλέσετε”

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε ανάπτυξη πυραύλων μέσου ή μικρού βεληνεκούς από τις ΗΠΑ στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε “αποσταθεροποιητικά αποτέλεσμα για τη διεθνή ασφάλεια” και θα διακινδύνευε έναν “νέο γύρο εξοπλιστικών αγώνων”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Η εμφάνιση πρόσθετων απειλών για τη ρωσική επικράτεια θα προκαλέσει ανεπιφύλακτα αντίδραση από την πλευρά μας”, είπε.

Η Ζαχάροβα προέτρεψε επίσης την Ουκρανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί βία στην κατά κύριο λόγο ρωσόφωνη περιοχή Ντονμπάς και να τηρήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ που συμφωνήθηκε το 2015.

Οι συμφωνίες του Μινσκ προβλέπουν ότι η Ουκρανία μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο στα σύνορά της με τη Ρωσία σε περιοχές που κρατούν αυτονομιστές μόνο αφού τους δοθεί ευρεία αυτονομία και διεξαχθούν τοπικές εκλογές.

Η Ρωσία έχει επίσης κατηγορηθεί για παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ.

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, η Ζαχάροβα κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών να εισέλθει στη χώρα για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής αφοπλισμού του ΟΗΕ.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »