Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα.

Συγκεκριμένα, συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή η Ρωσίδα υπουργός Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αφορούσε τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τους μελλοντικούς στόχους της Ρωσίας.
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Φινλανδία και η Σουηδία δεν πρέπει να βασίζουν την ασφάλειά τους με κίνδυνο της ασφάλειας άλλων εθνών».
«Είναι σαφές ότι η ένταξη [της Φινλανδίας και της Σουηδίας] στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρώτα και πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, θα είχε σοβαρές στρατιωτικοπολιτικές επιπτώσεις, που θα απαιτούν την απάντηση μας», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες αφού, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ευχαρίστησε για την υποστήριξη προς την χώρα του τις δύο αυτές χώρες.
Η Σουηδία και η Φινλανδία κατα την άποψη μας στο NEMESIS HD είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση απο την Ουκρανία και οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή απο την Ρωσία θα αντιμετωπιστεί το πιο πιθανό με στρατιωτικά μέσα τόσο των ΗΠΑ όσο και του NATO.
Διαβάστε ακόμα: Εκκενώνεται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουκρανία – NEMESIS HD
NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

