ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 “πλησίασαν” τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου

Photo by Dave_S. from Witney

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon συνόδευσαν δύο αεροσκάφη Tu-160 κατά τη διάρκεια προγραμματισμένη πτήση πάνω από τη θάλασσα Barents, τη Νορβηγική και τη Βόρεια Θάλασσα.

“Σε ορισμένα στάδια της διαδρομής, τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά συνοδεύτηκαν από Eurofighter Typhoons της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αλλά τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά δεν ήταν μόνα τους, καθώς μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 τα συνόδευαν οπλισμένα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: “Τα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς πετούν τακτικά πάνω από τα διεθνή ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής Θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού. Όλες οι πτήσεις αεροσκαφών των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.”

Η Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF) έκανε επίσης μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό στο Twitter:

Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της RAF που ανήκουν στην ομάδα γρήγορης αντίδρασης (QRA) σηκώθηκαν από τις αεροπορικές βάσεις Lossiemouth και Coningsby ως απάντηση στα ρωσικά αεροσκάφη TU-160 Blackjack που πλησίασαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου και η κίνηση αυτή συντονίστηκε με αρκετούς συμμάχους του ΝΑΤΟ.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version