ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡΩΣΙΚΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μαχητικά αεροσκάφη της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτησαν σμήνη Ρωσικών και Κινέζικων βομβαρδιστικών αεροσκαφών πέταξαν την Τρίτη πάνω από τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό σε μια κοινή αποστολή περιπολίας.

Σε δήλωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS Bear-H και τέσσερα κινεζικά H-6K Badger παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και πέταξαν πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα πριν αναχαιτιστούν από τα ιαπωνικά μαχητικά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά συμμετείχαν μαζί με κινεζικά σε μια κοινή αποστολή περιπολίας στον Δυτικό Ειρηνικό.

«Η κοινή αποστολή είχε ως στόχο να αναπτύξει και να εμβαθύνει τη συνολική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, να αυξήσει περαιτέρω το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών, να επεκτείνει την ικανότητά τους για κοινή δράση και να ενισχύσει τη στρατηγική σταθερότητα», δήλωσε ο ρωσικός στρατός την Τρίτη.

Η πρώτη κοινή εναέρια περιπολία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2019, στην οποία η Κίνα είχε στείλει δύο βομβαρδιστικα H-6K και η Ρωσία δύο Tu-95.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version