Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΡΩΣΙΚΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μαχητικά αεροσκάφη της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτησαν σμήνη Ρωσικών και Κινέζικων βομβαρδιστικών αεροσκαφών πέταξαν την Τρίτη πάνω από τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό σε μια κοινή αποστολή περιπολίας.

Σε δήλωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS Bear-H και τέσσερα κινεζικά H-6K Badger παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και πέταξαν πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα πριν αναχαιτιστούν από τα ιαπωνικά μαχητικά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά συμμετείχαν μαζί με κινεζικά σε μια κοινή αποστολή περιπολίας στον Δυτικό Ειρηνικό.

«Η κοινή αποστολή είχε ως στόχο να αναπτύξει και να εμβαθύνει τη συνολική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, να αυξήσει περαιτέρω το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών, να επεκτείνει την ικανότητά τους για κοινή δράση και να ενισχύσει τη στρατηγική σταθερότητα», δήλωσε ο ρωσικός στρατός την Τρίτη.

Η πρώτη κοινή εναέρια περιπολία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2019, στην οποία η Κίνα είχε στείλει δύο βομβαρδιστικα H-6K και η Ρωσία δύο Tu-95.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο...

Διαβάστε ακόμα