Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η Ρωσία συμφώνησε με την Ιρλανδία και μετακινεί την άσκηση μακριά από την Ιρλανδική ΑΟΖ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία συμφώνησε με την Ιρλανδία και μετακινεί την άσκηση μακριά από την Ιρλανδική ΑΟΖ ώστε να μην εμποδίζει τις δραστηριότητες των ψαράδων.

«Σε απάντηση στα αιτήματα της ιρλανδικής κυβέρνησης καθώς και της Οργάνωσης Ιχθυοπαραγωγών, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Shoigu αποφάσισε, ως χειρονομία καλής θέλησης, να μεταφέρει τις ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού, που έχουν προγραμματιστεί για τις 3-8 Φεβρουαρίου, εκτός της ιρλανδικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), με στόχο να μην παρεμποδιστούν οι αλιευτικές δραστηριότητες από τα σκάφη στις παραδοσιακές αλιευτικές περιοχές», δήλωσε το Σάββατο ο Yuriy Filatov, Πρέσβης της Ρωσίας.

Μια αντιπροσωπεία της Ιρλανδικής Οργάνωσης Ιχθυοπαραγωγών είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία στο Δουβλίνο στις 27 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο, συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με τις προγραμματισμένες ασκήσεις στην περιοχή.

Οι ναυτικές ασκήσεις είχε αρχικά σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν σε απόσταση περίπου 240 χλμ. από τη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι οι ρωσικές ασκήσεις «δεν είναι καλοδεχούμενες» αλλά ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα τις εμποδίσει.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα