Connect with us

NEWS

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 199 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Published

on

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις της πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας, τονίζει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και δηλώνει σίγουρος ότι η ανάπτυξη της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών και όλης της Ευρώπης.

Eπίσης, ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν συνεχάρη θερμά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γνωστοποιεί επίσης σε άλλη ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Geplaatst door Russian Embassy in Greece op Woensdag 25 maart 2020

NEWS

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Published

on

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ από τη Γαλλία.

Το ψήφισμα συντάχθηκε από τους γερουσιαστές Bruno Retailleau, Patrick Kanner, Hervé Marseille, Élione Assassi, Guillaume Gontard.

Πριν από την ψηφοφορία προηγήθηκαν σχεδόν δύο ώρες συζητήσεων.

Το ψήφισμα καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει υποστηριχθεί από τις τουρκικές αρχές, μέσω της εμπλοκής τζιχαντιστών και ζητεί την άμεση απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα εδάφη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια και η ελευθερία των αρμενικών πληθυσμών του Artsakh δεν διασφαλίζονται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρεται, μεταξύ των αε. στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) και της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD).

Η Γερουσία υπενθυμίζει τις αρμενικές σφαγές του Soumgaït, του Kirovabad, στο Μπακού και τη Maragha, οι οποίες οργανώνοθηκαν από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν συμφωνα με τους Γάλλους γερουσιαστές.

Το ψήφισμα της γαλλικής Γερουσίας αναφέρει επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική στήριξη που παρέχεται στο Αζερμπαϊτζάν είναι η αιτία του πολέμου που ξέσπασε στις 27 Σεπτεμβρίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Καταγγέλλει την ανάπτυξη των ομάδων μισθοφόρων τζιχάντ από τη Συρία με εντολές από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

O Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν ανέφερε:

Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό για το ψήφισμα της γερουσίας σχετικά με την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσαχ . Η Γαλλία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις οικουμενικές αξίες, καθώς και στον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου.

Continue Reading

NEWS

Ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των Sperwer & συντήρηση Patriot / S300

Published

on

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικώς με Υποπρογράμματα που έχουν υποβληθεί προς γνωμοδότηση.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχος (Ι)Θεόδωρος Λάγιος(ε.α.).

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης πληροφόρησε τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Αναβάθμιση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου “Sperwer”, την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων ΑΗ-64 “Apache”, τη συντήρηση των Κατευθυνόμενων Βλημάτων “Penguin MK2”, την εν συνεχεία υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων “Patriot”, την εν συνεχεία υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων “S-300” και επαναπιστοποίηση πυραύλων 48Η, καθώς και τη Σύναψη Διακρατικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ μέσω FMS για την εν συνεχεία υποστήριξη των μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130.

Αναπτύχθηκαν επίσης τέσσερα θέματα προς γνωμοδότηση αρμοδιότητος του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης.

Πρόκειται για την ενεργοποίηση του Υποπρογράμματος για την προμήθεια ανταλλακτικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 “Apache” και την εν συνεχεία υποστήριξη ανακατασκευή – αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό υφισταμένων ταχυπλόων σκαφών.

Επίσης, έγιναν τοποθετήσεις για την προμήθεια γυροπυξίδων για πολεμικά πλοία και υποβρύχια, αλλά και έκδοση κατακυρωτικής αποφάσεως διαγωνισμού σχετικώς με την προμήθεια υλικών λήξεως ορίου λειτουργίας και ζωής, καθώς και ανταλλακτικών γενικών επισκευών ανασχετήρων.

Continue Reading

NEWS

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΜΑΣ

Published

on

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις θαλάσσιες αξιώσεις της Ρωσίας «υπερβολικές» και χαρακτήρισε την “παραβιάση” που πραγματοποιησε κατα την Ρωσια ενα από τα πλοία του Αμερικανικού ναυτικού, το USS John S. McCain ως “Επιχείρηση ρουτίνας για την Ελευθερίας της Ναυσιπλοΐας”.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Διπλωματικό επεισόδιο – NEMESIS HD

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι το USS McCain έπλευσε πάνω από δύο χιλιόμετρα στα ρωσικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ, εκείνο το πρωί.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, το Αμερικανικό αντιτορπιλικό ειδοποιήθηκε από Ρωσικο αντιτορπιλικό, το πλήρωμα του οποίου προειδοποίησε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, απειλώντας ακομη οτι θα το εμβολίσει με τη βία, αν χρειαστεί για να το απομακρύνει.

“Η δήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με αυτή την αποστολή είναι ψευδής” δήλωσε αργότερα το Αμερικανικό Ναυτικό, προσθέτοντας ότι η αποστολή του USS McCain έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα και “σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Σε ένα tweet του, το Αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε ότι η αποστολή “υποστήριξε τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις νόμιμες χρήσεις της θάλασσας”, και αμφισβήτησε “τις υπερβολικές θαλάσσιες αξιώσεις της Ρωσίας”.

Continue Reading

NEWS

“ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑ” – Κατηγορίες Ερντογάν για Ελλάδα και Γερμανία

Published

on

Για το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που ελέγχθηκε από του γερμανική φρεγάτα στα πλαίσια της αποστολής “Ειρήνη” τοποθετήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν δηλώνοντας ότι το τουρκικό πλοίο δέχτηκε ανεξήγητη επίθεση.

«Παρά την καλή συμπεριφορά μας στη Μεσόγειο, το πλοίο μας δέχθηκε επίθεση», είπε, προσθέτοντας πως η πράξη αυτή «δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο».

Επεσήμανε μάλιστα ότι ο επικεφαλής της ευρωπαίκής αποστολής είναι Έλληνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα συνηθίζει να στοχοποιεί την Τουρκία αναίτια.

Την οργή του για το συμβάν εκδήλωσε και Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία κίνηση εις βάρος μας, αναπάντητη» είπε ο Τούρκος υπουργός, εξηγώντας πως αυτό διεμήνυσε ο Ερντογάν.

«Είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου να επιβιβάζονται σε εμπορικά πλοία σαν πειρατές. Θα ακολουθήσουμε την πολιτική και τη νομική οδό για το ζήτημα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει» πρόσθεσε.

Continue Reading

NEWS

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους”

Published

on

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη τις κατηγορίες της Τουρκίας για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μεσόγειο Θάλασσα, επιμένοντας ότι οι Γερμανοί ναύτες δεν έκαναν κάτι λάθος.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη Δευτέρα τους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και της Ιταλίας μετά το συμβάν, κατά τη διάρκεια του οποίου η αποστολή Ειρήνη στην οποία συμμετείχε η γερμανική φρεγάτα φέρεται να ερεύνησε τουρκικό σκάφος λόγω υποψίας ότι παρανόμως μετέφερε όπλα στη Λιβύη.

Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το φορτηγό πλοίο Rosaline-A υποβλήθηκε σε “παράνομη” έρευνα από το προσωπικό της γερμανικής φρεγάτας “Αμβούργο”. Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης ότι η έρευνα “διεξήχθη με τη βία”.

“Είναι σημαντικό για μένα να καταστήσω πραγματικά σαφές ότι οι στρατιώτες της Bundeswehr συμπεριφέρθηκαν απολύτως σωστά. Έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής “Ειρήνη””, ανέφερε η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον των στρατιωτών είναι αβάσιμες.

Continue Reading

NEWS

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ : “Δεν θα κάνετε δικό σας παρατηρητήριο”

Published

on

Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τουρκικά σχέδια για άνοιγμα ξεχωριστού παρατηρητηρίου στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Reuters τη Δευτέρα.

Οι παράμετροι της ειρηνευτικής αποστολής που συμφωνήθηκαν από τη Ρωσία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στις 10 Νοεμβρίου προέβλεπαν ένα ισχυρό ρωσικό άγημα 2.000 ατόμων που θα περιπολούσε τη γραμμή επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία δεν συμμετείχε στη συμφωνία μεταξύ των τριών πρώην σοβιετικών κρατών, αλλά της επιτράπηκε να στείλει ομάδα παρατηρητών σε ρωσικό παρατηρητήριο στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε μονοετή θητεία για την αποστολή παρατήρησης και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι τα Τουρκικά στρατεύματα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για τις παραμέτρους της αποστολής παρακολούθησης, ωστόσο η Τουρκία έχει ασκήσει πιέσεις για το δικό της ανεξάρτητο παρατηρητήριο.

“Η μεγαλύτερη διαφορά απόψεων αυτή τη στιγμή είναι το παρατηρητήριο που θα δημιουργήσει η Τουρκία στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Ρωσία πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο για την Τουρκία να ιδρύσει παρατηρητήριο στην περιοχή ανεξάρτητα από το κοινό κέντρο. Ωστόσο, αυτό είναι απαραίτητο για την Τουρκία” δήλωσε η Τουρκική πηγή στο Reuters.

Continue Reading

NEWS

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Διπλωματικό επεισόδιο

Published

on

Ένα αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στάθηκε αφορμή να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης, όταν η Ρωσία ισ χυρίστηκε ότι είχε ξεκινήσει εισβολή στα χωρικά της ύδατα.

Το USS John S McCain, ένα πολεμικό πλοίο με ανθυποβριχιακό ρόλο, επιχειρούσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στα ανοικτά των ακτών της ρωσικής πόλης Βλαδιβοστόκ. Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι πέρασε τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα μέσα στα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας.

Δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι το σκάφος «παραβίασε» τα ρωσικά ύδατα και «προειδοποιήθηκε για το απαράδεκτο των ενεργειών του» από το αντιτορπιλικό, κλάσης Udaloy, Ναύαρχος Βινογκράντοβ, το οποίο το παρακολουθούσε.

Το ανακοινωθέν πρόσθεσε ότι οι ρώσοι ναύτες προειδοποίησαν το αμερικανικό πλοίο για το «ενδεχόμενο να καταφύγουν σε εμβολισμό για να αναγκάσουν τον καταπατητή να αποχωρίσει από τα χωρικά ύδατα.» Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ακόμη δηλώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το USS John McCain εμπλέκεται σε επικίνδυνο περιστατικό. Το 2017, δέκα Αμερικανοί ναύτες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας, με αποτέλεσμα να το πρώτο πλημμυρίσει και να τεθεί εκτός δράσης μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Μια έρευνα για το περιστατικό αυτό προειδοποίησε για το υπερβολικά περίπλοκο σύστημα οθόνης αφής που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό πλοίου, και την έλλειψη εκπαίδευσης του πληρώματός του.

Continue Reading

NEWS

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Published

on

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθούν οι προκηρύξεις των ενόπλων δυνάμεων ώστε στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για την ενίσχυση του θεσμού των ΟΒΑ προτάθηκε η αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 3 έτη (31 αντί για 28) για όσους ΟΒΑ θέλουν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ, αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας που θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού, το οποίο στα μέσα του 2021 θα παρουσιαστεί και θα ενισχύσει τις μονάδες και τις υπηρεσίες των Ε.Δ.

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης και υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ η αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021.

Continue Reading

FAKE NEWS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ F35 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων

Published

on

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ( ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:

Continue Reading

NEWS

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: “Θα μας αποζημιώσετε για τον έλεγχο του πλοίου”

Published

on

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε αργά τη Δευτέρα τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαμαρτυρηθει για την παράνομη οπως αποκαλεί ερευνα τουρκικού σκάφους με προορισμό τη Λιβύη κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Ειρήνη υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Οι εν λόγω χώρες έχουν λάβει διπλωματική νότα.. Στο σημείωμα, τονίστηκε ότι το περιστατικό ήταν παράνομο και ότι τα δικαιώματά μας για αποζημίωση είναι κατοχυρωμένα”, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

“Η επιχείρηση Ειρήνη είναι μια επιχείρηση που αποσκοπεί στην τιμωρία της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης και δεν επιθεωρεί τις προμήθειες όπλων στον Στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, και εμπλέκεται σε αυθαίρετες πρακτικές”, επανέλαβε ο Ακσόι.

Ο Ακσόι σημείωσε ότι ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου συνεργάστηκε με τις δυνάμεις της Επιχείρησης Ειρήνη και μοιράστηκε εκτενείς πληροφορίες για το φορτίο και τη ναυσιπλοΐα του πλοίου, αλλά αντιμετώπισε επιθεώρηση διάρκειας πολλων ωρών παρά τη συνεργασία του.

“Όλο το προσωπικό συνελήφθη και ο καπετάνιος κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου από Γερμανους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης”, δήλωσε ο Ακσόι. Πρόσθεσε ότι η έρευνα διεξήχθη χωρίς την έγκριση της χώρας προέλευσης του σκάφους.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι η επέμβαση έληξε μόνο μετά την επίμονη αντίρρηση της Τουρκίας για την παράνομη έρευνα.

Ο Ακσόι καταδίκασε έντονα την έρευνα του εμπορικού τουρκικού σκάφους και τη μεταχείριση του προσωπικού του ως εγκληματιών και δηλωσε οτι η Τουρκία δεν θα αφήσει το περιστατικό να περάσει ετσι.

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

NEWS7 ώρες ago

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ...

NEWS9 ώρες ago

Ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των Sperwer & συντήρηση Patriot / S300

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς...

NEWS12 ώρες ago

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΜΑΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις θαλάσσιες αξιώσεις της Ρωσίας «υπερβολικές» και χαρακτήρισε την “παραβιάση” που πραγματοποιησε κατα την...

NEWS13 ώρες ago

“ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑ” – Κατηγορίες Ερντογάν για Ελλάδα και Γερμανία

Για το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που ελέγχθηκε από του γερμανική φρεγάτα στα πλαίσια της αποστολής “Ειρήνη” τοποθετήθηκε...

NEWS1 ημέρα ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους”

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη τις κατηγορίες της Τουρκίας για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο...

NEWS1 ημέρα ago

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ : “Δεν θα κάνετε δικό σας παρατηρητήριο”

Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τουρκικά σχέδια για άνοιγμα ξεχωριστού παρατηρητηρίου στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώνυμη πηγή...

NEWS2 ημέρες ago

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Διπλωματικό επεισόδιο

Ένα αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στάθηκε αφορμή να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης, όταν η Ρωσία...

NEWS2 ημέρες ago

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθούν οι προκηρύξεις των ενόπλων δυνάμεων ώστε στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600...

FAKE NEWS2 ημέρες ago

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ F35 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ( ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ΔΕΙΤΕ...

NEWS2 ημέρες ago

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: “Θα μας αποζημιώσετε για τον έλεγχο του πλοίου”

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε αργά τη Δευτέρα τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για...

NEWS2 ημέρες ago

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δηλώσεις Ακαρ για ΗΠΑ

“Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά με τους ομολόγους μας στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξη στο Διεθνές...

NEWS2 ημέρες ago

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Πλοίο του ΠΝ πέρασε το Βόσπορο χωρίς Τουρκική σημαία

Να ενοχλήθηκαν φαίνεται οι Τούρκοι όταν σήμερα, πλοίο του ΠΝ πέρασε από τα Δαρδανέλια χωρίς να σηκώσει την τουρκική σημαία...

NEWS3 ημέρες ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την Κυριακή, η γερμανική φρεγάτα “Αμβούργο” που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή “Ειρήνη”, σταμάτησε για έλεγχο ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο 200...

NEWS3 ημέρες ago

ΣΕΡΒΙΚΑ MLRS ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ : Μεγάλη άσκηση του LNA – ΛΙΒΥΗ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, παρουσίασε ένα νοτιοαφρικανικό G5 ολμοβόλο 155 mm και σέρβικα...

NEWS4 ημέρες ago

ΙΣΧΥΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Δεν θα σας βοηθήσουμε σε τίποτα

Η Γαλλία αποφάσισε να μην βοηθήσει το Πακιστάν να αναβαθμίσει τον στόλο από μαχητικά αεροσκάφη Mirage που διατηρεί, το σύστημα...

NEWS4 ημέρες ago

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Έχουμε φιλικές και καλές σχέσεις με την Τουρκία”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του έχει «καλές και φιλικές» σχέσεις με την Τουρκία και ότι...

NEWS4 ημέρες ago

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ: Η Ελλάδα “καταδίκασε” άλλη μια Τουρκική NAVTEX

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα παράνομη NAVTEX, με την οποία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών...

NEWS4 ημέρες ago

“ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ”: Ξαφνικές αγάπες Ερντογάν προς τη Δύση

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει...

NEWS5 ημέρες ago

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΚΑΡ: “Κάποια νησία δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά τα έχει”

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιχείρησε άλλη μια φορά να “γκριζάρει” απο μόνος του λεκτικά το Αιγαίο με τον παραλογο ισχυρισμό...

NEWS5 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ : Καμία υπερσυγκέντρωση δεν παρατηρήθηκε

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί φωτογραφία από την βάση αποβατικών δυνάμεων της Τουρκίας στη Φώκαια που δείχνει σύμφωνα με κάποια sites...

NEWS5 ημέρες ago

ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΩΣΟΣ ΤΗΣ CIA ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ: Έδωσε απόρρητες πληροφορίες του Βόρειου Ρωσικού Στόλου

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών αφού πιάστηκε να προσπαθεί να διαβιβάσει μυστικές πληροφορίες για τον Βόρειο Στόλο...

NEWS5 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΑ & ΡΩΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Οι Τούρκοι στρέφουν το Ισλάμ εναντίον μας

“Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς σε αυτό το θέμα: πολλοί από αυτούς που μιλούν, που κάνουν βίντεο, που είναι παρόντες...

NEWS5 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ALTAY: Διαπραγματεύσεις για κινητήρες με τις Κορεάτικες Doosan και S&T Dynamics

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κατασκευαστές της Νότιας Κορέας για να προμηθευτούν κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων για το προβληματικό...

NEWS6 ημέρες ago

ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΑΒ: Μεγάλη επένδυση – Θα εκπαιδευτούν από Έλληνες

Η αμυντική και οικονομική συνεργασία Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  έχει όπως φαίνεται αρκετά ουσιαστικές πτυχές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστει επενδυτικό...

NEWS6 ημέρες ago

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την κατασκευή του

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ένα δημόσιο ερευνητικό κέντρο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου...

NEWS6 ημέρες ago

ΝΕΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣ: Ξεκίνησε η έρευνα για την ανάπτυξή του – ΝΑΤΟ

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πολυεθνικού που ως στόχο...

NEWS6 ημέρες ago

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ : Άσκηση “ΝΗΡΗΙΣ 2020”

Από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ...

NEWS6 ημέρες ago

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ “ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ” ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ: Βρέθηκε σε προσφυγική δομή στην Αθήνα

Έναν 27 χρονο υπήκοο Συρίας και ενεργό μέλος του ISIS συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα. Ο...

NEWS7 ημέρες ago

“ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ” – Εκτοξεύσεις Πυραύλων “δολοφόνων αεροπλανοφόρων”

Σύμφωνα με έναν πρώην συνταγματάρχη του PLA, η επιτυχής εκτόξευση 2 πυραύλων DF-26B και DF-21D τον Αύγουστο αποτελεί “προειδοποίηση” προς...

NEWS7 ημέρες ago

Η ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ- F16 ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ

Η Πολεμική αεροπορία κάθε φορά που οι γείτονες ζητούν την αποστρατικοποίηση των νησιών μας και απειλούν τον Ελληνισμό, φροντίζει να...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F35 ΜΕ ΤΟΥΣ S400 – ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

«Εάν η Ελλάδα αγοράσει μαχητικά F-35, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει εναντίον τους τα συστήματα S-400. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – Το ολλανδικό κοινοβούλιο τις υπερψήφισε

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα ψηφίσματα για την επιβολή ατομικών κυρώσεων εναντίον του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, της συζύγου...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ F35 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Κοινή άσκηση με την Εθνική Φρουρά

Δεκάδες διελεύσεις στους κυπριακούς αιθέρες πραγματοποίησαν από χθες και εξακολουθούν να πραγματοποιούν και αυτή τη στιγμή υπερσύγχρονα μαχητικά F35 της...

NEWS1 εβδομάδα ago

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”: Ανησυχία για λύση του Κυπριακού ως το 2023

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε τη Δευτέρα ότι φοβάται πως η Τουρκία μπορεί να προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΗΑΕ: Υπεγράφη Συμφωνία Κοινής Συνεργασίας Ελλάδας / ΗΑΕ

«Ακολουθούμε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ : Πιθανή αντιγραφή του AGM88 αντι-ραντάρ

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο ένα βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) φαίνεται...

NEWS1 εβδομάδα ago

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ” – Πούτιν για Ναγκόρνο Καραμπάχ

“Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αυτή η χώρα δεν έχει κρύψει ποτέ ότι υποστηρίζει...

NEWS1 εβδομάδα ago

“ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ” – Μεγάλος εκσυγχρονισμός του Κινεζικού στρατού

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Κινέζος Πρόεδρος ζήτησε να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες εκσυγχρονισμού του στρατού της χώρας, τονίζοντας ότι είναι...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΣΚΥΛΟΙ – ΡΟΜΠΟΤ στην υπηρεσία του Αμερικανικού Στρατού – ΗΠΑ

Η αεροπορική βάση Tyndall στη Φλόριντα άρχισε να χρησιμοποιεί ρομποτικά σκυλιά για να περιπολεί τμήματα της βάσης που δεν απαιτούν...

NEWS1 εβδομάδα ago

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ”: Τουρκική απάντηση σε ΕΕ και Μπορέλ για τα Βαρώσια

«Οι απόψεις που εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για την περιφραγμένη πόλη Βαρώσια και τη διευθέτηση του...

NEWS1 εβδομάδα ago

“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ”: Αρμένιοι καίνε τις περιουσίες τους – ΑΡΤΣΑΧ

Σκηνές ξεριζωμού εκτυλίσσονται στο Καρβατσάρ και σε πολλές ακόμα περιοχές του Αρτσάχ με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους καθώς...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑΣ : Τεράστια διαδήλωση, κλέινουν δρόμους

Μερικές από τις εισόδους της πόλης Ισλαμαμπάντ έχουν αποκλειστεί μετά από διήμερο συλλαλητήριο κατά της Γαλλίας στη γειτονική πόλη Ραβαλπίντι...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ : Κοινό κέντρο συντονισμού με Ρωσία για Αρτσάχ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν ζήτησε την έγκριση του τουρκικού Κοινοβουλίου ώστε να στείλει στρατεύματα στις περιοχές του Αρτσάχ που παραδόθηκαν στο...

NEWS1 εβδομάδα ago

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ : Τέλος η εκεχειρία Μαρόκου – Δ. Σαχάρας

Ο ηγέτης του κινήματος ανεξαρτησίας της Δυτικής Σαχάρας δεσμεύτηκε να τερματίσει μια 29 ετών εκεχειρία με το Μαρόκο, επικαλούμενος τις...

NEWS1 εβδομάδα ago

F-35 ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021: “Τα χρειαζόμαστε άμεσα” – Επίσημο αίτημα ΥΠΕΘΑ

«Η απόφαση για είσοδο στο πρόγραμμα του F-35 Joint Strike Fighter θα βασιστεί σε μια ποικιλία παραγόντων όπως το πρόγραμμα...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020