Η Ρωσία σφραγίζει εν μέρει τη Μ.Θάλασσα – “Κοινό μας σπίτι” την χαρακτηρίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Η Ρωσία σφραγίζει εν μέρει τη Μ.Θάλασσα – “Κοινό μας σπίτι” την χαρακτηρίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο τριών τμημάτων της Μαύρης Θάλασσας σε ξένα πολεμικά πλοία αλλα και εμπορικά πλοία, αναφέρουν Ουκρανικά και Ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούντε το Ρωσικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχεδόν παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας “είναι το κοινό μας σπίτι”, σημειώνοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η περιοχής “μακριά από τις εντάσεις κατα την διάρκεια τριμερής συνάντησης με Πολωνία και Ρουμανία.

Οι νέοι Ρωσικοί περιορισμοί επηρεάζουν το δυτικό άκρο της Κριμαίας, τη νότια ακτογραμμή της χερσονήσου από τη Σεβαστούπολη έως το Χουρζούφ και ένα “σημέιο” στα ανοικτά της χερσονήσου του Κερτς.

Το στενό του Κέρτς δεν περιορίζεται απο τους νέους περιορισμούς.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ανέφερε για ποιόν λόγο πραγματοποιεί αυτην την κίνηση. Όπως σημειώθηκε, οι περιορισμοί θα ισχύουν για έξι μήνες και είναι πιθανό να απαντούν στο αυξανόμενο ενδιαφέρον συσώρευσης πλοίων απο χώρες του ΝΑΤΟ προς την Μαύρη Θάλασσα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τα σχέδια της Ρωσίας να εμποδίσει ξένα ναυτικά πλοία σε μέρη της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεμέντ Πράις χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ρωσίας “άλλη μια απρόκλητη κλιμάκωση στην τρέχουσα εκστρατεία της Μόσχας για την υπονόμευση και αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας”.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »